Aamodt Kildes superslalåm holdt ikke - ny 4. plass for Norge

Kjetil Jansrud trakk seg i pausen og Aleksander Aamodt Kilde skuffet i utforen. Men sistnevnte imponerte stort i slalåmdelen av superkombinasjonen.

Se Kjetil Jansruds hosteanfall mellom omgangene i videovinduet øverst!

Mandag var det nye medaljesjanser for alpingutta i superkombinasjonen, og nok en gang ble det spennende.

Til tross for en dårlig utfordel, kjørte nemlig Aleksander Aamodt Kilde seg enormt opp i slalåmdelen.

Nordmannen kjørte i mål til 3. plass fra startnummer 19, slo slalåmeksperten Alexis Pintirault som lå som nummer tre og hadde plutselig et reelt medaljehåp.

De fleste trodde den sjansen var forsvunnet ettersom Kilde kun ble nummer 19 i utforen, som skulle vært den sterkeste av hans to omganger.

Men en etter en av konkurrentene plasserte seg bak vår mann, og da en av medaljekandidatene Justin Murisier passerte mållinjen ni hundredeler bak, steg virkelig håpet med 15 mann igjen på start.

Dessverre for Aamodt Kilde ble han dog igjen skjøvet ned fra pallen, da sveitseren Mauro Caviezel snek seg inn på 3. plass etter å ha vært nummer 14 etter utforen. 34 hundredeler skilte til Caviezels bronsemedalje, og det var ingen av de siste 13 som klarte å slå noen av dem.

– Bedre enn forventet
Dermed ble det nok en gang 4. plass på en norsk herrealpinist, for tredje gang av tre mulige i VM til nå.

– Jeg gjør en for dårlig jobb i utforen i dag. Jeg gjør en bra jobb i slalåmen. Bedre enn forventet, og det er noe jeg bare må ta med meg. Fjerdeplass er skikkelig surt, selvsagt. Det blir litt som tidligere i år, litt stang ut. Men det er en del av dette spillet, sier Aamodt Kilde til TV 2.

– Var dette et slag i trynet?

– Ikke i dag. Det var verre på super-G-en. Da var det mindre marginer, og jeg gjorde en veldig bra super-G. Nå gjør jeg en for dårlig innsats i utforen. Det kostet for mye. Det har vært et veldig bra mesterskap, med to fjerdeplasser og en sjetteplass. Det er på en måte bedre enn forventet, selv om man har lyst på en medalje, sier alpinisten.

30. mann etter utforen vant
Sveitsiske Luca Ärni var nummer 30 etter utforen, men traff veldig bra i det viktige partiet nederst i løypen.

23-åringens tid skulle vise seg umulig å slå, selv for giganten Marcel Hirscher som hadde 31 hundredeler å gå på til sveitseren.

Mange forventet at det var Hirscher - nummer 28 i utforen - man ville følge med på og se hvor langt opp på resultatlistene tiden ville holde til, men den femdobbelte verdenscupvinneren sammenlagt kom i mål ett hundredel for sent. I stedet var det Ärni som viste seg som slalåmkongen mandag.

Ingen av fartsløperne klarte å holde på forspranget, til tross for at de ledende hadde over to og et halvt sekund å gå på. 29 mann kjørte etter Ärni, men ingen av dem slo ham. Dermed ble det sveitsisk VM-jubel på hjemmebane.

Jansrud trakk seg i pausen
Kjetil Jansrud måtte trekke seg halvveis på grunn av sykdommen som har plaget ham under hele VM, men 31-åringen lå uansett så langt nede som på 6. plass etter utforen.

Også den siste av de tre nordmennene på start kunne si seg fornøyd. Den unge bergenseren Bjørnar Neteland lå på 27. plass etter utforen, og endte til slutt som nummer 16.

Hundredelene har jobbet mot både Kjetil Jansrud (0,02 bak bronse i utfor) og Aleksander Aamodt Kilde (0,03 bak bronse i super-G) til nå i VM. Mandag ble det altså ny 4. plass, men denne gang med noe større marginer.

Les også: Jansrud skyldte på været da medaljen glapp