Bronse-Bjørndalen måtte grytidlig ut og hente bleier

Søndag ble en VM-dag preget av edelt metall for ekteparet Darja Domratsjeva (30) og Ole Einar Bjørndalen (43). Men først måtte datteren Xenia tas hånd om.

Først tok Domratsjeva, som fødte datteren Xenia for fire måneder siden, sølv på jaktstarten. Deretter fulgte mannen opp med en råsterk bronse på herrenes jaktstart.

Øverst ser du intervju der Bjørndalen får bleie-skryt!

På fyrverkerimarkeringen søndag kveld svarte ekteparet på spørsmålet om hvilket land datteren Xenia (fire måneder) skal gå for når den tiden kommer. Om hun skal begynne med skiskyting virker ikke å være en problemstilling.

– Om ikke Darja forstår: Norge, ikke sant?

– Ja, hun har mulighet til det, sa Bjørndalen til TV 2 før han ble avbrutt av sin kone:

– Jeg forstår!

– Norge frem til hun er 18 år, så kan hun ta en avgjørelse, smilte Bjørndalen.

– Xenia skal få bestemme selv, slo Domratsjeva fast.

Bleie-start på dagen

Søndag kveld var det også medaljeutdeling i Hochfilzen.

– Jeg er veldig glad for Oles resultat. Det har vært en god dag forhele familien, sa Domratsjeva til TV 2 etter at hun hadde fått sin medalje.

Bjørndalen sa tidligere på dagen at han så konens renn og ropte så høyt på sisterunden at han vekket datteren, som lå i et annet rom.

– Jeg så hans løp sammen med Xenia. Vi ropte sammen. Det var store klemmer og glede, fortalte Domratsjeva.

Etter at Bjørndalen hadde mottatt sin VM-medalje nummer 45, fortalte han at dagen hadde begynt på et noe spesielt vis.

– I dag tidlig var vi tom for bleier, og ungen hadde gjort det unger ofte gjør. Da var jeg oppe i lastebilen og hentet bleier klokken kvart på sju. Det var ganske rolig på stadion da, fortalte en lattermild Bjørndalen.

43-åringen har en enorm statistikk i mesterskap. 59 pallplasser på 120 løp.

– Statistikk er én ting, å få til de løpene i mesterskap er det jeg alltid har jobbet etter. Nå er jeg ganske nær den formen jeg kan bli maks i i år.

Torsdag er det 20 km med nye muligheter.

– Hvis man har dagen, er alt mulig. Men på 20 km er det veldig hard straff per bom. Jeg må prøve å skyte godt og gå et knepp bedre enn i dag, sa Bjørndalen.