King om Lagerbäck: – Jeg er bare glad for at vi har en utenlandsk trener som kommer med noe nytt

Joshua King ser lyst på landslagslivet med Lars Lagerbäck ved spakene.

Ansettelsen av Lars Lagerbäck (68) som ny norsk landslagssjef er blitt møtt med utelukkende positivitet her til lands.

– Tror ting faller på plass
I England sitter en landslagsspiss sulten på å starte en ny æra i norsk landslagsfotball med en svenske ved roret.

– Det viktigste er at han får sulten tilbake i gutta og alle til å gi 110 prosent. Da tror jeg ting kommer til å falle på plass. Jeg er bare glad for at vi har en utenlandsk trener som kommer med noe nytt. Det er jeg fornøyd med, sier Joshua King til TV 2.

Bournemouth-spissen har ennå ikke møtt sin nye landslagssjef, men er trygg på at et skifte var nødvendig etter noen begredelige år for Norge.

Kapittelet Per-Mathias Høgmo er lukket på i landslagsboken og man håper nå på at historien skal ta en ny vending under tittelen Lars Lagerbäck. Svensken ble genierklært for å ha tatt Island til kvartfinale i EM i Frankrike, der blant andre England ble slått ut på veien.

– Han gjorde en fantastisk jobb med Island. Jeg ble overrasket over at han tok over Norge. Jeg trodde han hadde lagt opp, sier King.

– Men at han kommer tilbake og velger å være trener for oss når han vet situasjonen vi er i, etter å ha mye opptur med lagene sine, er jeg veldig positiv og glad. Det er gøy å få en utenlandsk trener og prøve noe nytt. Jeg gleder meg veldig. Dersom jeg blir tatt ut i mars, gleder jeg meg til å hilse på ham.

– Bryr seg ikke om hva du heter
På Island mener man at Norge har gjort et skup. Den tidligere landslagsspilleren Gudmundur Benediktsson følger det islandske laget tett gjennom sin jobb som tv-kommentator.

Han ble verdenskjent for gledesutbruddet på overtid mot Østerrike i EM, og mener Lagerbäck er en strålende ansettelse, og peker på svenskens strenge regler som en av grunnen til suksessen.

– Han krever at spillerne er tidsnok ute til trening, lunsj, middag og møter, sier Benediktsson.

For det er handling bak ordene til Lagerbäck. I 2006 satte treneren standarden da han sendte Zlatan Ibrahimovic, Christian Wilhelmsson og Olof Mellberg ut av landslagstroppen etter en tur på byen.

– Når du setter Zlatan ut av laget, sier det at Lars Lagerbäck ikke bryr seg om hva du heter. Han vil at alle skal følge reglene hans, sier Benediktsson.

Også på banen er det få, men klare regler å jobbe etter for spillerne.

– Vanligvis har han veldig få regler. Om man ikke tilpasser seg spillesystemet eller de få viktige punktene han fokuserer på, kommer man til å være ute av landslaget, sier den svenske fotballjournalisten Olof Lundh.

– Mer disiplin er bra
King er realist og ser at det blir tungt for Norge å komme seg til neste VM-sluttspill etter en kvalik med én seier og tre tap. Han utelukker likevel ikke noe som helst under mirakelmannens ledelse.

– Ja, det er mulig. Han har guts. Jeg liker at han tar over når ting ikke ser positivt ut, sier King, som ønsker regler og disiplin velkommen.

– Jeg tror litt disiplin i laget hadde vært bra. Jeg er kanskje ikke den beste på det, men jeg kommer aldri for sent og følger reglene, sier King.

PS: Norge ligger på sjetteplass i VM-kvalikens gruppe C. Tyskland seiler mot seier, men avstanden opp til Nord-Irland på andreplass er på fire poeng for Norge. Neste kamp for landslaget er mot nettopp Nord-Irland i Belfast.