Hegle Svendsen står over jaktstarten

Påkjenningen etter sprinten ble for tøff for Emil Hegle Svensen.

Emil Hegle Svendsen (31) har valgt å stå over søndagens jaktstart i VM som følger av kollapsen på lørdagens sprint. Trønderen ble liggende i målområdet i nesten ti minutter og måtte ha hjelp for å komme seg på beina.

– Frisk og føler seg fin
Nå velger Hegle Svendsen, som ble nummer 36 på sprinten, heller å fokusere på torsdagens 20-kilometer i Hochfilzen.

Avgjørelsen er tatt i samråd med trener Egil Kristiansen og landslagslege Petter Sørensen.

– Hegle Svendsen er frisk og føler seg i fin form, men med tanke på resten av VM er konklusjonen at det beste for ham er å forberede seg til 20-kilometeren, skriver Norges skiskytterforbund i en pressemelding.

Overfor NRK sier skiskyttersjef Morten Aa. Djupvik søndag formiddag at Hegle Svendsen skal være fit for fight videre i mesterskapet.

– Det er ingenting som tyder på at Emil ikke kommer til å gå noe mer. Det er derfor han står over i dag, sier Djupvik.

Se video fra målområdet øverst på siden! (video med tillatelse fra NRK Sport)

– Han ble borte for oss
Hegle Svendsen ble fraktet til sykehus etter ti dramatiske minutter i målområdet. På sykehuset konkluderte man med at et blodtrykksfall var årsaken til kollapsen.

– Det er bra med Emil nå. Han er på hotellet, har fått mat og drikke. Det kan se ut som om han fikk et blodtrykksfall som følge av utmattelse og at han ble litt overopphetet. Han fikk ikke pumpet blod tilbake tl hjertet fra musklene, sa landslagslege Petter Sørensen til TV 2 lørdag kveld.

Legen foteller at blodtrykket til Svendsen i målområdet var veldig lavt.

– Han ble litt borte for oss, men han pustet. Han var ikke død, men gjorde ikke godt rede for seg i noen sekunder, sier Sørensen, som ikke har funnet noen fysisk feil med Svendsen eller tror han mister resten av VM.

– Det var ubehagelig der og da, men nå føler jeg meg ganske bra. Det var betryggende å bli sjekket grundig etterpå, og nå vil jeg ta det med ro og få tilbake kreftene, og så se an over natten hva som er lurt å gjøre i morgen, sier Emil Hegle Svendsen.

Søndagens jaktstarter kan du følge i TV 2s livesenter. Kvinnene starter kl. 10.30, mens herrene går i gang kl. 15.00.