HELT RÅ PRESTASJON: Darja Domratsjeva (t.v.) gikk seg opp fra 27. til andreplass på jaktstarten. Laura Dahlmeier (midten) tok gull, mens Gabriela Koukalova tok bronse.
HELT RÅ PRESTASJON: Darja Domratsjeva (t.v.) gikk seg opp fra 27. til andreplass på jaktstarten. Laura Dahlmeier (midten) tok gull, mens Gabriela Koukalova tok bronse. Foto: Leonhard Foeger

Fru Bjørndalen gikk seg opp til råsterkt VM-sølv

Tiril Eckhoff gikk raskeste av alle, men skjøt seg ut av kampen om VM-medaljene.

Håpet om medalje var syltynt for Norge, og det forsvant helt da Tiril Eckhoff leverte svak skyting med seks strafferunder på VM-jaktstarten.

Takket Bjørndalen
Da ble det ble langt mer spennende i kampen om medaljene. Darja Domratsjeva (30), Ole Einar Bjørndalens kone, leverte fire feilfrie serier og gikk seg opp fra 27. plass til en råsterk sølvmedalje.

Den hviterussiske skiskytterdronningen vant verdenscupen i 2014/2015-sesongen og har levert et imponerende comeback etter at hun og Bjørndalen fikk datteren Xenia 1. oktober.

– Han har vært en fantastisk støtte for meg. For alle idrettsutøvere er det viktig å føle støtte fra dem man har rundt seg, og da særlig familien, sa Domratsjeva ifølge NTB.

Bjørndalen og Domratsjeva, som giftet seg i fjor sommer, har ladet opp til mesterskapet i Hochfilzen i italienske Anterselva.

– Vi har ulike treningsforberedelser og ulikt treningsprogram, men det alle kan lære av ham er måten han strukturerer og planlegger alt rundt seg. Han er en stor idrettsutøver med ekstremt mye erfaring, og jeg har selvfølgelig fått noen gode råd av ham, sa Domratsjeva.

I Hochfilzen får hun god hjelp til å sjonglere det å skulle konkurrere med hensynet til datteren Xenia.

– Vi har barnevakt som passer godt på henne mens vi er på skytebanen eller går renn, og i morgen kommer min mor hit. Da får hun enda mer oppfølging. Nå gleder jeg meg til å komme tilbake til hotellet for å klemme og kysse henne, sånn at vi kan feire denne medaljen sammen, smilte Domratsjeva.

Eckhoff: – Sykt imponerende
Marte Olsbu ble til slutt beste norske på 16. plass med kun ett bomskudd. Kaia Wøien Nicolaisen ble nummer 21, mens Eckhoff endte på en skuffende 30. plass. Ifølge NRK hadde Eckhoff den beste langrennstiden, men seks strafferunder ødela håpet om medalje. Hun er mektig imponert over Domratsjevas prestasjon.

– Det er helt sykt. Særlig med tanke på at hun fikk en unge i oktober – det er helt sykt imponerende, sier Eckhoff til TV 2.

– Det er kjempeimponerende. Noen overraskelse er det ikke. Hun var overlegen før hun tok en liten pause. At hun er tilbake så fort er imponerende, men ikke overraskende, sier Olsbu, som selv gikk seg opp fra 54. til 16. plass.

– Det var veldig bra løp i dag. Plasseringen er ikke det store, men løpet i seg selv er veldig bra. Jeg kunne ikke gjort det så mye bedre.

Domratsjeva startet hele ett minutt og 27 sekunder bak Gabriela Koukalova på sprinten. Tsjekkeren rotet med geværet på første skyting og ga fra seg initiativet til Laura Dahlmeier. Den tyske 23-åringen så seg aldri tilbake og gikk inn til gull.

Domratsjeva holdt unna for Gabriela Koukalova på sisterunden.

Følg VM i skiskyting i TV 2s livesenter. Herrenes jaktstart begynner kl. 15.00.