Rekordkjøpets fabelaktige frispark stakk kjepper i hjulene for Chelsea

– Det var ikke vakkert det Burnley gjorde – bortsett fra frisparket, sier TV 2-ekspert.

Burnley-Chelsea 1-1

Se drømmefrisparket i sammendraget over.

Chelsea kunne økt ledelsen i Premier League til tolv poeng, men må nøye seg med ti etter at Robbie Bradys vidunderfrispark utlignet Pedros tidlige ledermål.

Januar-signeringen, som delvis ble latterliggjort på grunn av overgangssummen på 135 millioner kroner, viste at han har kvaliteter som kan bli viktige for Burnley.

Fra litt over 20 meter skrudde han ballen helt opp i vinkelen. En perle av et frispark, og lagene var like langt.

– Vel verdt pengene tenker nok Burnley-manager Sean Dyche, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad om klubbens dyreste spiller gjennom tidene.

Selv mente målscoreren at han hadde flaks, og at resten av laget fortjener vel så mye av æren.

– Jeg var heldig at den gikk inn. Jeg hadde ikke den beste kampen, men jeg er glad at scoringen hold til ett poeng. De går ikke inn alle sammen, men heldigvis gjorde denne det, sier Brady.

– Jeg syns guttene var fantastiske i dag. Det viser hva laget handler om. Hjemmeformen er utrolig, og vi holdt ut. Det er et godt poeng til slutt.

Chelsea kunne tapt

Det var ikke ufortjent at Burnley utlignet, etter at de hadde kjempet seg tilbake i kampen.

– De kom seg tilbake i kampen gjennom kampånd. Det var ikke vakkert det Burnley gjorde – bortsett fra frisparket. Det var vakkert, sa Trevor Morley i TV 2s studio.

Uavgjortresultatet betyr at dersom Manchester City slår Bournemouth mandag kveld kan de være bare åtte poeng bak.

Det betyr at tittelracet ikke er helt avblåst, etter en kamp der Chelsea fort kunne tapt om man teller sjanser.

– Burnley viser at de er fryktelig vanskelig å slå på hjemmebane, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Det var ikke en god prestasjon av Chelsea. Det blir interessant å se hvordan de reagerer etter dette, istemmer Morley.

Fikk drømmestart mot sterkt hjemmelag

Man trenger ikke å skamme seg over uavgjort på Turf Moor. Burnley er etter helgens resultater ligaens fjerde beste hjemmelag, bare bak Chelsea, Tottenham og Arsenal.

Derfor kan det vanskelig kalles noe annet enn en drømmestart når man tar ledelsen etter bare sju minutter borte mot et av Premier Leagues beste hjemmelag.

En mønsterkontring endte med at Moses spilte frem Pedro, som på to berøringer både hadde skaffet seg plass og avsluttet ballen i lengste hjørnet for Tom Heaton.

– Chelseas kontringspill denne sesongen er det beste jeg har sett i Premier League. Strålende, sier Trevor Morley om målet.

Slo tilbake

Men Burnley slo tilbake før Chelsea klarte å utnytte at vertene måtte høyere i banen.

Først kunne et i utgangspunktet spedt forsøk fra Ashley Barnes fått alvorlige følger. Avslutningen var hard, men gikk utenfor.

Rett bak mål holdt den på å treffe et barn, hadde det ikke vært for en våken tilskuer.

Men Robbie Bradys omtalte frispark etter 24 minutter var alt annet enn spedt.

– Jeg fikk lillefingeren på den, men det var ikke nok. Man kan prøve å forutse hva som skjer, og deretter kanskje redde, men da kan han score i det andre hjørnet, sier Thibaut Courtois.

Burnley har ikke vunnet på 33 kamper etter å ha havnet under, men kunne tatt ledelsen etter 35 minutter.

Burnley nærmest

Matthew Lowton fikk en kjempemulighet til å sende vertene foran etter en lekker frispilling fra Joey Barton, men Thibaut Courtois var på pletten med en god beinparade.

Uavgjort til pause, og det var også Burnley som fikk andreomgangs første sjanse.

En i utgangspunktet svak pasning fra Ashley Barnes fant veien til André Gray etter en tabbe av David Luiz. Avslutningen ble imidlertid for puslete og barnemat for Courtois.

Burnley viste hvorfor de er så vanskelig å slå hjemme på Turf Moor, og det ble en sjansefattig affære utover i omgangen.

Hjemmelaget hadde de største sjansene, og Chelsea har nok størst grunn til å være fornøyd med ett poeng.

Dermed måtte energiske Antonio Conte og Chelsea nøye seg med ett poeng.

– Det er veldig vanskelig å spille mot Burnley borte. Banen var ikke bra, det var kaldt og ikke en ideell situasjon, men vi startet svært bra, sier Courtois.

– I den andre omgangen forsvarte vi oss svært godt, og vi var kanskje litt slurvete et par ganger, men slik situasjonen var er ikke ett poeng så gale.