Sánchez fikset seier mot Hull etter kontroversiell hands-scoring

Arsenal tilbake på vinnersporet etter to strake tap i Premier League.

Arsenal-Hull 2-0

Burde scoringen blitt annullert?

Det er det store spørsmålet man sitter igjen med etter at Alexis Sánchez handset inn Arsenals første scoring hjemme mot Hull.

Scoringen preget naturligvis kampen, før chilenerens satte inn 2-0-scoringen som avgjorde kampen på overtid.

Hva er unaturlig stilling?
I TV 2s Premier League-studio klarte man ikke å konkludere med riktig eller galt. Heller ikke TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen klarer å bli enig med seg selv.

Den tidligere Start-stopperen var i kontakt med flere norske toppdommere etter scoringen.

– Dommerne jeg har snakket med, flere norske dommere, er krystallklare på at målet skal annulleres. Hovedargumentasjonen er at hånden er i en unaturlig stilling. Jeg mener at hånden ikke er i en unaturlig stilling. Når han strekker seg sånn, må hånden være der. Det er bare å gå ut i hagen og prøve selv. Denne krangelen har jeg hatt med dommere flere ganger, sier Mathisen.

Han mener problemet ligger i at FIFA har én tolkning av hva som er unaturlig stilling, mens spillerne har en motsatt oppfatning. Mathisen poengterer at det ikke dømmes offside om hånden er over linjen, fordi det ikke er lov til å score med armen.

– Det som spiller inn er forsettlighet, armens posisjon og avstand til spark. Det er ikke forsettlig. Armens posisjon er i mine øyne i en naturlig stilling. Avstanden fra sparket er på noen cenitmeter. På bakgrunn av det mener jeg at det skal godkjennes, sier Mathisen.

Etter kampen kunne Hull-manager Marco Silva avsløre at dommer Mark Clatteburg sa unnskyld til spillerne før avspark i den andre omgangen.

– Dommeren ar sagt unnskyld for den første scoringen, fordi han så ikke at det var hans. Han var ikke sikker der og da, sier Silva.

Se scoringen og døm selv i videovinduet øverst på siden!

Sánchez-dobbel
2-0-seieren var etterlengtet for Arsenal. Fra tribunen fikk manager Arsène Wenger litt arbeidsro etter mye snakk om krisestemning og egen fremtid den siste uken.

Sánchez' første scoring kom halvtimen ut i kampen etter at både vertene og de tilreisende fra Hull hadde skapt gode sjanser i en fartsfylt og artig åpning.

Hull, som har levert over forventning under Marco Silva, var absolutt farlige og produserte flere meget gode sjanser. Arsenal holdt likevel stand og kontret seg til et straffespark på overtid. Sam Clucas fikk direkte rødt kort etter å ha handset og stoppet ballens ferd mot målet.

Mener Gibbs skulle hatt rødt kort
Fra straffemerket var Sánchez iskald da han avgjorde kampen med 2-0-scoringen. Han er nå toppscorer i Premier League med 17 scoringer. Arsenal klatrer forbi Manchester City på tabellen og er tilbake på tredjeplass.

Hull-manager Silva mener at Kieran Gibbs skulle hatt rødt kort, ikke gult, da han rev ned Lazar Markovic som siste forsvarer.

– Jeg tok en sjanse i duellen med Markovic. Dommeren sa at ballen var på vei bort fra mål, sier Gibbs.

PS: Omar Elabdellaoui startet kampen, men ble byttet ut etter at timen var passert. Adama Diomande ble byttet inn drøyt 20 minutter før slutt.