SATTE REKORD: Ezinne Okparaebo. Her fra NM i 2016.
SATTE REKORD: Ezinne Okparaebo. Her fra NM i 2016. Foto: Nesvold, Jon Olav

Årsbeste i Europa for Okparaebo

Ezinne Okparaebo delte seieren på 60 meter i polsk toppstevne.

Hun ble vraket fra Friidrettsforbundets satsing, og landslaget før sesongen.

I dag slo hun kraftig tilbake med å sette årsbeste i Europa med 7.13, i et stevne i Torun i Polen.

Det er bare to hundredeler bak den beste tiden som er oppnådd i verden så langt i år, og tre hundredeler fra hennes norske rekord.

– Det funker veldig bra om dagen. Jeg har verdens beste sprint-trener i Jonas Dodoo. Han er så flink, skriver en oppglødd Okparaebo i en SMS til TV 2.

– Happy

Oslo-jenta delte seieren med den sterke amerikanske jenta Barbara Pier, og slo blant andre den polske hjemmefavoritten Ewa Swoboda, og jamaicanske Gayon Evans som har personlig rekord under 11 sekunder på hundremeter.

Okaparaebo er ikke i tvil om hvorfor det fungerer så bra om dagen. Hun flyttet til London før jul.

Allerede etter den skuffende OL-innsatsen antydet Okparaebo at hun måtte flytte ut av Norge for å få en bedre treningskvalitet i hverdagen. Det ser ut til å ha gitt umiddelbare resultater.

– Vi holder ting enkelt på trening. Det er et godt treningsmiljø, og jeg har gode treningskompiser. Treneren er dyktig. Ting stemmer bare om dagen, og jeg er happy.

– Satser mot EM

Nå ser hun fram mot et nytt mesterskap.

– Jeg kommer til å løpe EM innendørs. Jeg har akkurat snakket med treneren min om det, og skal bruke det som en del av forberedelsene mot utendørssesongen, forteller Okparaebo.

Dermed ser det ut som Norge får en sterk tropp i mesterskapet i Beograd første helgen i mars.

Forrige helg satte Karsten Warholm europeisk sesongbeste på 400 meter da han som første nordmann løp under 46 sekunder på distansen. Selv om planen var at han ikke skulle løpe EM, så er det nå tatt opp til vurdering.

– Det er noe vi tenker på, og kommer til å ta en god avgjørelse på det når det nærmer seg, sier Warholm til TV 2.

I morgen møter deler av Norges-eliten Finland og Sverige i en nordisk landskamp i Finland. Okparaebo stiller ikke til start, men både Warholm og Isabelle Pedersen er på startstreken.