Mads Kaggestad tror Johaug kan komme råsterkt tilbake etter suspensjonen.
Mads Kaggestad tror Johaug kan komme råsterkt tilbake etter suspensjonen. Foto: Poppe, Cornelius

Tror Johaug blir kjempesterk i OL

Mads Kaggestad tror Therese Johaug kan bruke suspensjonstiden til å bygge seg opp til OL i Sør-Korea 2018.

Dersom fredagens dom mot Johaug blir stående, er hun tilbake i konkurranse fra 18. november i år.

Det vil gi henne god tid til å kvalifisere seg og spisse formen til OL i februar 2018.

Mads Kaggestad tror hun nå vil bruke tiden til å i ro og fred bygge seg opp mot mesterskapet, som er et stort mål for henne.

– Siden Johaug i stor grad er blitt trodd og har opplevd masse støtte kan hun egentlig bygge seg opp voldsomt inn mot OL. Hun kan trene masse mengdetrening og masse styrke, hun slipper å toppe formen kortsiktig til enkeltkonkurransene, sa Kaggestad på Nyhetskanalen.

Kombinasjonen av treningen og hennes motivasjon for å slå tilbake etter en dopingdom hun selv mener er urettferdig, kan bli krutt.

– Jeg tror hun kan være kjempesterk til OL. Det er verre for slike som for eksempel Marit Bjørgen, som har født et barn. Hun kan ikke trene normalt i den perioden. Therese Johaug kan trene masse og bygge et kjempegrunnlag. Hun kan komme tilbake sterkere enn noensinne, sier Mads Kaggestad.

👆🏻💫❄️💪🏻👆🏻@johaugtherese #olympics #pyeongchang2018

Et bilde publisert av Johaug® (@johaug)

Landslagssjef Vidar Løfshus sier at dette ikke er optimalt for Johaug, men at dersom dommen står seg gjør reglene at hun kan være med på samling allerede i september en gang.

Johaug har allerede et stort team på plass rundt seg, som skal sørge for at hun kommer tilbake i toppform.

– OL har vært hennes store mål, og nå er altså det mulig. Det betyr mye for henne, sier Johaugs manager Jørn Ernst til TV 2.

Kaggestad tror dommen på 13 måneder er til å leve med for alle parter i saken. Johaugs mål om Ol blir ikke ødelagt, mens Antidoping Norge i utgangspunktet ba om 14 måneder.