BLIR I PARKEN: Ståle Solbakken har skrevet under ny kontrakt med FC København.
BLIR I PARKEN: Ståle Solbakken har skrevet under ny kontrakt med FC København. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Solbakken forlenger kontrakten med FCK

Nordmannen blir i den danske hovedstaden til 2021.

FCK og Ståle Solbakken har bestemt seg for å forlenge samarbeidet.

Dermed blir nordmannene værende som FCK-trener til sommeren 2021, skriver Superliga-klubben på sine hjemmesider fredag.

Solbakkens opprinnelige kontrakt gikk ut i 2018, og det var lenge snakk om at han kom til å bli Norges neste landslagssjef.

Tidligere i år takket dog 48-åringen nei til videre samtaler med Nils Johan Semb, da timingen var dårlig.

Les også: Solbakken takker nei til Norge

Solbakken har vært trener i sin andre periode i FCK siden 2013, etter opphold i Köln og Wolverhampton. Hans første tid i den danske hovedstaden var som spiller i 2001 og han trente dem også fra 2006 til 2011.

Han er den mest suksessfulle treneren i FCKs og Superligaens historie, og har vunnet den danske serien seks ganger i sin tid i klubben. I tillegg har han tatt FCK til Mesterligaens gruppespill fire ganger.

– Dette handler først og fremst for meg om at vi har en god hverdag sammen, og jeg trives godt med staben, troppen og alle på kontorene i Telia Parken. Vi har sammen skapt en god og sterk kultur i FCK, og jeg gleder meg til å arbeide videre sammen med alle i klubben.

– FCK er en del av min historie, og jeg er blitt en del av FCKs historie. Det er jeg stolt av. Jeg ser fram til å fortsette med å være en del av klubben, og jeg er sikker på at det venter store ting for oss i fremtiden, sier Solbakken.