Therese Johaug sammen med skipresident Erik Røste.
Therese Johaug sammen med skipresident Erik Røste. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Skiforbundet: – Vi gleder oss til å reise på samling med Therese igjen

Norges Skiforbund er glad for at Therese Johaug ser ut til å rekke OL.

Fredag kom nyheten om at Therese Johaug er utestengt i 13 måneder.

Følg saken i vårt livesenter.

Skiforbundet er glad for å få en avklaring, og ser nå fremover mot OL i Pyeongchang.

– Det er godt at NIF´s domsutvalg nå har kommet til en konklusjon, sier landslagssjef Vidar Løfshus i en pressemelding.

– Vi føler veldig med Therese i denne saken og skal støtte henne så godt vi kan. For hele laget og for alle involverte har dette vært en lidelse, sier Løfshus.

Dommen innebærer at Johaug vil være ferdigsonet 18. november i år.

Da bør det ikke være noe problem for henne å nå OL.

– Nå kan vi se fremover mot Pyeongchang 2018 og gleder oss til å reise på samling igjen med Therese til høsten. Vi savner henne som frontfiguren i laget, sier Løfshus.

Johaug selv føler straffen er streng, all den tid hun er trodd i sin forklaring.

– Jeg er glad for at domsutvalget ser at det ikke var noen prestasjonsfremmende hensikt eller effekt ved bruken av leppekremen. Jeg er også glad for at utvalget er enige i at jeg ikke hadde noen grunn til å tvile på de forsikringer jeg fikk av landslagslegen. Jeg skjønner at dopingreglene må være strenge. Det føles likevel feil at jeg kan få tretten måneders utelukkelse for bruk av en leppekrem, sier hun i en pressemelding.

Hun uttaler seg ikke utover det i dag, opplyser manager Jørn Ernst.

Team Johaug vil bruke de nærmeste dagene på å vurdere om hun skal anke.

Skipresident Erik Røste har forståelse for at det i forhold til graden av forseelse kan oppleves som en streng straff.

– Dette er først og fremst en vanskelig dag for Therese og norsk langrenn. Vi er fortvilet over hvordan Therese har det og føler med henne, sier skipresident Erik Røste. Samtidig har Skiforbundet respekt for at domsutvalget har gjort en vurdering i henhold til gjeldende regelverk og rettspraksis. Vi er glade for at domsutvalget har full tillit til Therese Johaug og Fredrik Bendiksen sine forklaringer, sier Røste.

Og Skiforbundet kan få tilbake sin store stjerne i kanonslag, spår tidligere toppsyklist og TV 2-ekspert Mads Kaggestad.

– Siden Johaug i stor grad er blitt trodd og har opplevd masse støtte kan hun egentlig bygge seg opp voldsomt inn mot OL. Hun kan trene masse mengdetrening og masse styrke, hun slipper å toppe formen kortsiktig til enkeltkonkurransene, sier Kaggestad.

– Jeg tror hun kan være kjempesterk til OL. Det er verre for slike som for eksempel Marit Bjørgen, som har født et barn. Hun kan ikke trene normalt i den perioden. Therese Johaug kan trene masse og bygge et kjempegrunnlag. Hun kan komme tilbake sterkere enn noensinne, sier Mads Kaggestad