– Det er synd om en sånn klubb skal gå konkurs

Larvik jobber på spreng for å holde hodet over vannet. Klubben må skaffe til veie over to millioner kroner innen utgangen av mars.

Larvik-jentene fortsetter å levere sportslige resultater. I helgen sikret de et sterkt borteresultat med 27-27 mot Györ i Mesterligaen. Og forrige uke feiret de 200 elitekamper på rad på hjemmebane uten tap.

– Det er ikke hver dag vi får dessert altså, men det er verdt å feire. Det er faktisk viktig innimellom å dvele ved at det er en god prestasjon, sier Gro Hammerseng-Edin.

13 spillere uten kontrakt
Men resultatene på banen står i sterk kontrast til kampen som kjempes for å holde Larvik flytende økonomisk.

Foreløpig har bare tre spillere kontrakter for kommende sesong. Marit Malm Frafjord, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Kristine Breistøl.

– Jeg synes det er veldig synd dersom en sånn klubb skal gå konkurs, så jeg vil prøve å bidra til at de kan gå videre. Ting henger jo litt sammen. Spillere og sponsorer må jo sette i gang prosessen, sier Marit Malm Frafjord.

13 spillere står nå uten kontrakter kommende sesong. Det gjør også klubbens trener, Tor Odvar Moen. Han trenger garantier om satsing på toppnivå dersom han skal kunne fortsette.

– Blir du med videre?

– Det er jo det jeg aller helst vil, men jeg vil jo som jentene ha et lag som er best her hjemme, og samtidig et lag som kan være med å slåss ute i Europa på det høyeste nivået, sier Moen

– 16 spillere er nå på kontrakt ut sesongen. Hvor mange av de må bli med videre for at det skal være liv laga for videre satsing på toppnivå?

– Jeg har ikke talt, men hadde vi fått med en 12-14 spillere videre hadde det vært veldig bra, sier Moen.

Mangler to millioner
Spillerne har et sterkt hjerte for klubben og gjør nå det de kan for å bidra med klingende mynt til kassa. Nå har de også funnet en løsning på hvordan fansen som ikke møter opp for å se kamp kan bidra på sin egen måte.

– Nå har vi skapt et tilbud til de som liker å se håndball fra sofaen så de kan kjøpe billett og være med å støtte. Vi har pinnestolbillett som er veldig billig, så er det stresslessbillett, sofabillett og så har vi stuegrissesongkort. Da har vi selvfølgelig tatt et bilde av Tor Odvar (Moen) for å selge inn den, ler Hammerseng-Edin.

Men det er litt mer som skal til dersom klubben skal kunne samle inn pengene de trenger for videre drift.

Etter det TV 2 erfarer trenger klubben omlag to millioner kroner innen utgangen av mars. I tillegg til pengene de er dømt til å betalte klubbens tidligere daglige leder, Bjørn Gunnar Bruun Hansen.

Hansen sa opp sin stilling som daglig leder i Larvik Håndballklubb i 2013. I etterkant krevde han Larvik for utestående lønn og feriepenger.

Disse pengene mente klubben på sin side at Hansen hadde fraskrevet seg.

Før jul ble det klart at Hansen vant ankesaken i lagmannsretten og Larvik ble i utgangspunktet dømt til å betale nærmere én million kroner. Forrige uke derimot ble partene enige om et forlik, men klubben ønsker ikke å gå ut med sum.

– Er det en klubb for fall?

– Nei, det tror jeg ikke foreløpig. Det er en klubb med historie og det håper jeg folk verdsetter, sier Karoline Dyhre Breivang.

Tøff konkurranse
Klubbveteranen og de andre spillerne er veldig klar over at andre klubber nå hungrer etter å ta over hegemoniet på kvinnesiden. Vipers, Storhamar og Byåsen har uttalt store ambisjoner kommende sesong.

– Jeg tenker at det bare er positivt at flere har ambisjoner. Samtidig så føler jeg at enn så lenge har ikke Larvik tapt mot noen av de. Det holder ikke å si at de nesten klarte det. Jeg synes Larvik har bevist at det er de som er på toppen av tronen og det håper og tror jeg at vi fortsatt kommer til å være fremover, sier Gro Hammerseng-Edin.

– Det er en hektisk vår og den må løses og klarer vi å komme gjennom den på en god måte har jeg veldig stor tro på at Larvik vil være en faktor og være med der oppe, sier Larvik-trener, Tor Odvar Moen.