Maria Tviberg vil bli verdens beste.
Maria Tviberg vil bli verdens beste. Foto: Dimitar Dilkoff

Stod i hocke og så barne-TV

Maria Tviberg (22) står ved målet om å bli verdens beste alpinist.

Som åtteåring satte Maria Tviberg seg et hårete mål.

– Mamma meldte meg på et renn, og jeg gjorde det skikkelig dårlig. Da bestemte jeg meg for jeg ville bli best i verden. Siden har jeg egentlig aldri sett meg tilbake eller hatt noen tvil. Det er bare sånn det skal være, sier fartskjøreren fra Åsane i Bergen til TV 2, som søndag skal kjøre VM-utfor.

Hadde intervall foran barne-tv

For å nå målet sitt har 22-åringen vært noe ekstrem.

– Jeg har kanskje vært litt mer ekstrem enn de fleste. Jeg har ført treningsdagbok siden jeg var ni og har gjort det jeg skal. Vi prøvde blant annet noen ganger å stå i hocke og se barne-tv, ler hun til TV 2.

– Hvordan gikk det for seg?

– Jeg klarte ikke å stå i en halvtime, men det ble en intervall-greie for å øve litt. Det kommer godt med i dag, smiler hun.

Tre korsbåndsoperasjoner

Karrieren har vært preget av skader. På tre år røk tre korsbånd. Likevel har Tviberg nektet å gi opp alpindrømmen. Hun vil fortsatt bli best i verden.

– Ja, definitivt. Jeg er fortsatt inne i en læringsprosess og jeg kommer ikke til å gi meg før jeg er på topp, sier Maria Tviberg selvsikkert.

Maria Tviberg står med en 13. plass i utfor i Lake Louise i fjor som sin beste verdenscup-prestasjon. I VMs super-G endte hun på 25. plass.

Fredag endte hun på 14. plass i superkombinasjonen i VM.

PS: Å stå i hocke skrives uten y, bare sjekk ordboken her. Det er en stilling med bøyde knær og foroverbøyd overkropp.