SISTE SJANSE: Ifølge Paul Merson må Arsenal vinne over Hull for at Arsene Wenger skal få beholde jobben.
SISTE SJANSE: Ifølge Paul Merson må Arsenal vinne over Hull for at Arsene Wenger skal få beholde jobben. Foto: Matt Dunham

Arsenal-legende tror Wenger er ferdig med tap for Hull

Avis har kandidatene Arsenal finsikter til å etterfølge franskmannen.

Etter lørdagens tap for Chelsea, er Arsenal tolv poeng bak de kongeblå byrivalene.

Dermed er The Gunners så og si ute av tittelkampen også denne sesongen.

Lørdag møter de Hull hjemme på Emirates Stadium.

Taper de der, tror den tidligere Arsenal-spissen Paul Merson at Arsene Wenger er ferdig i klubben.

– Dette er typisk Arsenal. De kommer til å vinne 3-0 og alt vil være fantastisk igjen og Arsene Wenger er den beste manageren i verden. Men presset er der. Dersom de taper denne kampen, så kan jeg ikke se hvordan han kan beholde jobben. Stemningen vil da være så forgiftet at jeg ikke kan se ham fortsette. Hull gjør det bra for tiden, men Arsenal har en tendens til å slå disse lagene, skriver han i sin vurdering av helgens kamper på Sky Sports.

Daily Mirrors John Cross følger Arsenal tett. Han tror Wenger blir værende og signerer en ny toårskontrakt, men hevder at Arsenal-ledelsen også finsikter kandidater til å ta over dersom Wenger skulle gi seg til sommeren.

De fire kandidatene som skal være aktuelle er:

Thomas Tuchel: 43-åringen har gått i Jürgen Klopps fotspor med stor suksess. Etter et kort opphold i Augsburg, så tok han over treneransvaret i Mainz, som var klubben Klopp startet trenerkarrieren sin. Etter å ha ledet dem til Europaligaen, tok han et års pause, før han overtok som trener for Borussia Dortmund da Klopp ga seg. Og har hatt stor suksess med de gulsvarte. Arsenal skal allerede ha vært i kontakt med Tuchels representanter.

Massimiliano Allegri: Den nåværende Juventus-treneren skal være interessert i en trenerjobb i England. Han tok over La Vecchia Signora da Antonio Conte ga seg for å bli landslagssjef. Allegri har ledet Juventus til to strake Serie A-titler, og er på full fart mot en tredje nå. Han vant også Serie A med AC Milan da han var trener der.

Leonardo Jardim: Portugiseren overtok Monaco da klubbens russiske eier skrudde igjen pengekranen. Men i stedet for å redusere de sportslige ambisjonene, så har Jardim etablert monegaskerne i toppen av Ligue 1. Han har gitt en rekke unge spillere sjansen, noe som passer godt i Arsenals profil.

Roger Schmidt: Bayer Leverkusen-treneren er kanskje det mest ubeskrevne bladet blant kandidatene. 49-åringen fikk sitt trenergjennombrudd i østerrikske Red Bull Salzburg, som han ledet til seriegull i sin andre sesong. I 2014 overtok han treneransvaret i Bayer Leverkusen. Også han er kjent for å satse på unge spillere.