FELT AV FACEBOOK-MELDING: Kristian Valen la ut en lang facebookmelding etter å ha fått politiet på døra. Det ble han dømt for. Foto: TV 2.
FELT AV FACEBOOK-MELDING: Kristian Valen la ut en lang facebookmelding etter å ha fått politiet på døra. Det ble han dømt for. Foto: TV 2.

Kristian Valens trussel-dom blir behandlet i ankesak

Borgarting lagmannsrett skal behandle dommen der Kristian Valen ble dømt for å ha truet to politifolk og for å ha båret våpenkopi på offentlig sted.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dommen, der Valen ble dømt til 21 dagers fengsel, falt i september i fjor.

Den profilerte komikeren mener påstandene om at han skal ha truet to politifolk ved å legge ut bilder av dem på Facebook er uriktig.

Borgarting lagmannsrett besluttet torsdag at Valens sak skal behandles i en ny rettsrunde. Tidspunkt for ankesaken vil bli satt på et senere tidspunkt.

Utlovet dusør for informasjon om politifolk

Under behandlingen av saken i Oslo tingrett mente aktor Hacer Aydar at Valen må straffes for å ha publisert bilder på facebook og utlovet en dusør på 10.000 kroner til de som fant navn og adresse på polititjenestemennene som rykket ut til hans adresse på Aker brygge i forbindelse med at samboeren fikk en alvorlig kuttskade i februar 2016.

Valen sto også tiltalt for en hendelse i september i fjor, da han vandret i og rundt bygget han bor i med en våpenlignende gjenstand. Tiltalen ble endret fra å omhandle våpen, til å gjelde en replika eller en lekepistol.

Da Valen selv forklarte seg i tingretten sa han at meldingen om politifolkene på Facebook ikke var ment som en trussel, og at han ønsket å komme i kontakt med politifolkene for å takke dem for at de hadde gjort en god jobb.

Valen: Trussel er egentlig naken-advarsel

Kristian Valen refererte i tingretten til flere facebookmeldinger han har skrevet om hvorfor politiet vil angre om de kommer tilbake til ham, noe som i tiltalen blir betegnet som trussel.

Valen holdt fast på at han aldri har truet noen og at meldingene rettet mot politiet handlet om faren for å møte Valen naken om man kommer ubedt.

– De vil nok angre dersom de kommer tilbake, for da kan jeg være naken siden de aldri varsler når de kommer. Kristian Valen naken er ikke noe pent syn, sa Valen at han har skrevet.

– Jeg vet jo at både politiet og media følger meg på Facebook, så jeg ville jo aldri lagt ut noe som kunne bli oppfattet som en trussel, svarte Valen på spørsmål fra sin forsvarer Elden.