Se Arsenal-Hull på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag kl. 13.30!

To Premier League-tap på fire dager, en svunnet titteldrøm, usikkerhet rundt fremtiden til Alexis Sánchez og misnøyde blant supporterne har satt tonen for stemningen i Arsenal.

– Arsenal har dummet seg ut
«Wenger out» når igjen overflaten med tydeligere og høyere rop, men i kulissene gjør spillerne alt for å redde sesongen.

Mirror-journalist John Cross følger Arsenal tett og skriver at spillerne er desperate etter å få skuten tilbake på rett kjøl. Spillerne samlet seg for et møte tirsdag for å renske luften og få lagånden tilbake i troppen før den viktige kampen mot Hull i Premier League og den påfølgende åttedelsfinalen i Mesterligaen mot Bayern München fire dager senere – to kamper som er med på å definere resten av Arsenals sesong.

Wenger bekreftet at møtet fant sted da han møtte pressen torsdag formiddag. Ikke overraskende, men et dårlig tegn, mener TV 2s Premier League-ekspert.

– Alle vet at Arsenal har dummet seg ut. Samtidig er det faktisk sånn at de fremdeles har mulighet til å vinne noe denne sesongen. De har aldri hatt en så god mulighet til å slå ut Bayern München fra Champions League. Det er sikkert det som er litt av greien. Det møtet hadde nok ikke funnet sted dersom man hadde røket ut av Champions League allerede. Det er på tide å ta seg sammen før alt raser, men det burde ikke være nødvendig å ha et sånt møte, sier Simen Stamsø Møller.

Se sammendrag fra Arsenals kamp mot Chelsea i videovinduet øverst på siden!

Presset Wenger – igjen
Wengers kontrakt med Arsenal går ut etter sesongen, men ifølge Mirror vet hverken spillere eller støtteapparatet hva franskmannen vil foreta seg. Wenger skal ha et tilbud om en kontrakt på ytterligere to år liggende på bordet. 67-åringen sier at han vil ta en avgjørelse basert på stemningen rundt klubben og blant fansen.

FANSEN ER DELT: Noen mener Arsène Wenger ikke bør lede Arsenal neste sesong.
FANSEN ER DELT: Noen mener Arsène Wenger ikke bør lede Arsenal neste sesong.

– Det mest oppsiktsvekkende sitatet er jo at spillerne ikke var mentalt klare før Watford-kampen. Det er jo hans ansvar. Dette tyder på desperasjon, og det er jo kritisk, sier Stamsø Møller.

– Jeg sa det i fjor, og jeg sier det igjen: Arsenal bør ha en ny manager. Wenger er den manageren i Premier League-historien jeg har hatt mest sansen for, men resultatene de siste årene viser at spillerne ikke har troen på ideene hans. Arsenal er den klubben i toppfotballen i Europa som trenger et skifte mest.

Stemningen og misnøyen blant supporterne har vært større tidligere, men det har blusset opp igjen etter de to siste kampene. En god periode skal være nok til å snu stemningen, mener Arsenal.

– Er det noe de må vinne tilbake, så er det troen blant supporterne. De er en stor del av den dårlige stemningen. Spillerne får med seg at det nesten er opprør for andre år på rad. Det er selvfølgelig ikke sånn det skal være i det jeg mener skal være Londons største klubb, sier Stamsø Møller.

Blir Cech vraket?
Samtidig kommer det rapporter fra Daily Star om at Petr Cech blir vraket til helgens kamp mot Hull. Trenerstaben i Arsenal skal være bekymret for tsjekkerens form og arbeid med beina.

Dette kommer i kjølvannet av 1-3-tapet mot Chelsea der Cech forærte Cesc Fàbregas ligalederens tredje scoring i oppgjøret. Daily Mail er blant avisene som hevder å vite at Arsenal allerede er på jakt etter en erstatter og at Cech kommer til å bli andrekeeper etter sommeren. Joe Hart, for øyeblikket på utlån fra Manchester City til Torino, er angivelig høyt oppe på ønskelisten på Emirates.

– Jeg kan ikke si noe om hver eneste mening folk har. Laget mitt er ikke tatt ut for lørdag, sier Wenger, som samtidig avkrefter interesse for Hart.

– Vi har tre verdensklassekeepere, og jeg er fornøyd med de tre jeg har, sier Wenger.