SNART FERDIG? Arsene Wenger. 
SNART FERDIG? Arsene Wenger.  Foto: Oli Scarff

Arsenal-legende: – Wenger sa til meg at han nærmer seg slutten

Arsenal-legenden Ian Wright har snakket med Arséne Wenger.

Arsenal-Hull (13.00) | TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Etter en samtale torsdag kveld er Ian Wright overbevist om at Arséne Wengers regjeringstid i Arsenal snart er over.

– Jeg har fått inntrykket av at det er dét. Han ser sliten ut. Du føler at han er utslitt. Jeg tror han vil forlate klubben når sesongen er over, sier Wright til BBC.

Han gjengir uten blygsel innholdet i samtalen de to imellom.

– Han sa faktisk at han nærmer seg slutten. Jeg har aldri hørt ham si det før, sier 53-åringen i et radioprogram.

Presset har igjen økt på Arsenal-manageren som har sittet i sjefsstolen i 20 år etter at laget har spilt seg ut av toppkampen i Premier League, og ser ut til å gå mot nok en sesong uten ligatittel.

Wright er en Arsenal-legende, og Wenger var den som førte ham og klubben til hans eneste ligatittel - 1997/98.

Mannen som den gang var tidenes Arsenal-toppscorer hevder at det er spillerne

– Spillerne har sviktet ham stort, sier Wright.

– Om han forlater Arsenal etter sesongen, så vil det bli mange endringer. De bør ta ta seg en titt i speilet. Han har vært så trofast mot dette laget. Det har vært uten grunn.

Ian Wright gir Thierry Henry utmerkelsen på at franskmannen hadde passert ham som tidenes mestscorende Arsenal-spiller i 2005. 
Ian Wright gir Thierry Henry utmerkelsen på at franskmannen hadde passert ham som tidenes mestscorende Arsenal-spiller i 2005.  Foto: Matt Dunham

Mens Wright tror dette skjer etter sesongen, mener en tidligere lagkamerat at Wenger kan miste jobben dersom de taper mot Hull.

– Dette er typisk Arsenal. De kommer til å vinne 3-0 og alt vil være fantastisk igjen og Arsene Wenger er den beste manageren i verden. Men presset er der. Dersom de taper denne kampen, så kan jeg ikke se hvordan han kan beholde jobben. Stemningen vil da være så forgiftet at jeg ikke kan se ham fortsette. Hull gjør det bra for tiden, men Arsenal har en tendens til å slå disse lagene, skriver Paul Merson i sin spalte for Sky.

Etter tapene for Watford og Chelsea tok Arsenal-stjernene initativ til krisemøte.

Lørdag ettermiddag får man svaret på om det hjelper. Det bør det.

– Alle vet at Arsenal har dummet seg ut. Samtidig er det faktisk sånn at de fremdeles har mulighet til å vinne noe denne sesongen. De har aldri hatt en så god mulighet til å slå ut Bayern München fra Champions League. Det er sikkert det som er litt av greien. Det møtet hadde nok ikke funnet sted dersom man hadde røket ut av Champions League allerede. Det er på tide å ta seg sammen før alt raser, men det burde ikke være nødvendig å ha et sånt møte, sier Simen Stamsø Møller.