Lothepus vant Farmen kjendis: – Nå skal jeg ha meg en halvliter

Leif Einar «Lothepus» Lothe (47) er glad og lettet over seieren.

Det ble som «hele Norge» ønsket – Leif Einar «Lothepus» Lothe (47) vant Farmen kjendis.

I flere uhøytidelige meningsmålinger på sosiale medier har Lothe seilt opp som soleklar favoritt til å vinne Farmen.

Og slik ble det da han slo Ida Gran-Jansen (29) i den store kunnskapskonkurransen.

– Det var flaks! Men det har vært mye jobbing også. Fy fanken. Vi har stått på og jobba fælt. Det gikk til slutt, sier en lettet og lykkelig Lothe til TV 2 rett etter seieren.

Se seiersintervjuet med Lothe i videovinduet øverst.

– Jeg har kjempet for det

Seiersrusen har såvidt sunket inn. Sliten og neddynket i champagne har Lothe vanskeligheter for å finne de store ordene. Men at seieren betyr mye for ham er det ingen tvil om.

– Jeg har det veldig bra, selv om det er litt surrete i toppen ennå. Det er litt merkelig. Jeg er veldig fornøyd inni meg, selv om det ikke alltid ser sånn ut. Det betyr mye at jeg klarte å komme meg til topps, forteller han, og legger til:

– Det har vært en kamp! Jeg holdt på å ryke ut mange ganger, men det gikk til slutt. Jeg har kjempet for det, det er helt sikkert. Nå må jeg ha meg en dusj, jeg har ikke badet på tre-fire uker, konstaterer han.

– Beste ferien noensinne

Når han skal trekke frem det beste med oppholdet er det hvor mye han har kost seg med de andre deltakerne.

I tillegg har han hatt et ambivalent forhold til det å være uten telefon.

– Selv om det også har irritert meg mest, så har det vært helt fantastisk å ikke høre telefonen. Dette har vært den beste ferien jeg har hatt i hele mitt liv, bedyrer den ferske Farmen-vinneren.

– Hva har du savnet mest?

– Jeg har savnet ungene, kjerringa og hunden min. Nå skal jeg feire med en dusj, også skal jeg ha meg en halvliter umiddelbart, forteller han.

Har fått nye TV-ideer

Ifølge Lothe blir det ikke noe problem å holde kontakten med flere av de andre deltakerne.

Uten å kunne røpe noe konkret, har han store planer om å samarbeide med både Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard når Farmen er over.

– Jeg har fått nye ideer, og både Vendela og Petter er med. Vi har lagt en plan. Så vi skal få nok å gjøre på, forteller han.