Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere modellen Christie Brinkley (63) regnes blant en av verdens første supermodeller. Nå er hun tilbake på coveret av magasinet Sports Illustrated.

Poserer med døtrene

Det er 37 år siden hun prydet coveret på magasinet for første gang, og debuten i 1979 var så populær at hun gjorde det samme i påfølgende år, 1980 og 1981.

Nå i en alder av 63 år pryder hun coveret på ny sammen med sine to døtre Alexa Ray Joel (31) og Sailor Brinkley Cook (18).

Måtte overtales

Christie Brinkley forteller at døtrene overtalelse var årsak til comebacket.

DEBUT: Christie Brinkley poserer på coveret til Sports Illustrated for første gang i 1979. Foto: Faksimile.
DEBUT: Christie Brinkley poserer på coveret til Sports Illustrated for første gang i 1979. Foto: Faksimile.

– Min første tanke var: Er ikke jeg for gammel til dette? Aldri i livet! Da jeg ble 30 år sa jeg til meg selv at det var siste gang jeg poserte i en bikini, men da jeg fikk mulighet til å gjøre det med døtrene mine tenkte jeg, hvorfor ikke, sier Brinkley til People.

Hjelpe eldre

Christie Brinkley håper hennes posering vil skape en blest blant eldre modeller i industrien, og hjelpe på selvbilde til eldre kvinner i USA.

– I et land som frykter alderdommen, elsker folk å sette deg i små bokser, sier hun. Kvinner føler seg veldig begrenset i USA. På et personlig nivå, tenkte jeg, hvis jeg kan gjennomføre dette, tror jeg det vil hjelpe med selvbilde blant eldre i dette landet, sier hun til People.