Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag fyller skuespiller Sven Nordin 60 år og store deler av dagen tilbringes på Riksteatrets turnébuss mellom Førde og Bergen.

Han er for tiden på turné med teaterstykket «En mann ved navn Ove» og spilte stykket i Førde, søndag kveld. I dag går turen til Bergen hvor han skal feire med familien. Og i morgen står han på scenen i Os utenfor Bergen.

– Ikke for mye styr

Kona til Sven, Torhild Strand (59) kan fortelle TV 2 at Sven ikke er glad i for mye styr.

– Han er ikke opptatt å feire seg selv, men familien er samlet i Bergen. Som gave fra meg får han masse kjærlighet, sier kona Torhild til TV 2.

Ros av kona

JUBILEUM: Torhild Strand og Sven Nordin ankommer forestillingen til ære for Toralv Maurstad på Nationalteatret, november, 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix.
JUBILEUM: Torhild Strand og Sven Nordin ankommer forestillingen til ære for Toralv Maurstad på Nationalteatret, november, 2016. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix.

Sven og Thorhild møttes i 1982 på Oslo Nye Teater. De to har tvillingdøtrene Liv og Mira sammen. Han får mye ros av kona, som er stolt av 60-åringen sin.

– Han holder seg godt og har gode gener. Han har sluttet å røyke og trener ikke noe, men går heller lange turer. Vi koser oss med god mat og vin og er begge livsnytere, forteller Torhild til TV 2.

Familien skal feire Sven Nordin i kveld i Bergen også blir det tur til Gran Canaria i påsken.

Mot i Brøstet

Sven Nordin er kanskje mest kjent for TV 2s seere som «Nils» i Mot i Brøstet. Han fikk også mye heder og ære for sin rolle som «Kjell Bjarne» i filmen Elling.

Nå er han aktuell i TV-serien «Valkyrien» og som nevnt Riksteaterets «En mann ved navn Ove» som han reiser rundt med denne i Norge.

St. Olavs Orden

Sven Nordins karriere som skuespiller startet på midten av 80-tallet og frem til i dag. Han har fått en rekke hederspriser som skuespiller og i 2009 ble han hedret som ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk film og scenekunst.