Sykdomsplaget Sagosen så rødt da Myrhol kunne juble for cupfinale: – Han skulle aldri ha spilt denne kampen!

Cupsemifinalen mot Bjarte Myrhols Skjern ble en helsvart aften for Sander Sagosens Aalborg.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalborg – Skjern 23-32:

Norges VM-helter Bjarte Myrhol og Sander Sagosen møttes lørdag i cupens semifinale i den såkalte landspokalturneringen i dansk håndball.

Etter kampen var det landslagskaptein Bjarte Myrhol som kunne juble for en sterk 32-23-seier.

Sander Sagosen, som hadde slitt med sykdom gjennom hele uken før kampen, scoret to mål, men fikk direkte rødt kort fem minutter ut i andre omgang.

Se hvorfor Sagosen ble utvist øverst!

Finalen mellom Skjern og Bjerringbro-Silkeborg spilles allerede søndag, og sendes direkte på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo kl. 16.00.

– Sander Sagosen kom inn i denne finalen syk. Fem minutter ut i andre omgang ble han kastet i nettet, og svarte med å kaste ballen på en motspiller. Dermed fikk han direkte rødt kort, oppsummerte TV 2-kommentator Harald Bredeli.

– Det var i grenseland at han ble sendt på banen i denne kampen. Han burde vel egentlig aldri ha spilt. Aalborg burde sendt ham tilbake rett hjem i sengen, mente kommentatoren Sagosen, som neste sesong bytter ut Aalborg og dansk håndball med franske PSG.

TV 2-ekspert Bent Svele poengterte at Skjern spilte en svært, svært solid kamp.

– Skjern var helt overlegne, spesielt i andre omgang. Aalborg kom rett og slett til kort, oppsummerte TV 2-ekspert Bent Svele.

Myrhol og Skjern tok kommandoen fra start
Bjarte Myhrhols Skjern åpnet kampen best og ledet 4-1 etter snaue fem minutter.

Myrhol pådro seg en tominutters utvisning i åpningsminuttene. Etter det våknet Sagosens Aalborg.

De reduserte til 4-6, og noen minutter senere reduserte Sagosen til 5-7.

– Myrhol hadde nok håpet på at Sagosen ikke skulle rekke flyet fra Paris, spøkte Harald Bredeli etter scoringen, og siktet til VM-finalen forrige søndag.

– Men Sagosen har vært småsyk hele uken og var ikke i toppform. Vi hørte at han hostet under en timeout, minnet Bent Svele om.

Sander Sagosens Aalborg var imidlertid på etterskudd gjennom hele første omgang, og måtte gå til pause fire mål bak. Skjern ledet nemlig 16-12 ved halvtid.

– Det har vært et tøft kampprogram både for Myhrhol og Sagosen. De kommer altså fra finale i håndball-VM forrige søndag til semifinale i cupen med sine klubblag en drøy uke senere. VM kostet dem dem begge masse krefter, poengterte TV 2-ekspert Harald Bredeli.

Sagosen så rødt
Fem minutter ut i andre omgang fikk Sander Sagosen direkte rødt kort etter å ha blitt dyttet av banen. Etter duellen kastet han ballen mot en motspiller, og dommeren svarte med å sende nordmannen i dusjen.

– Sagosen er syk, og det var i grenseland at han ble sendt på banen i denne kampen. Men spørsmålet er om den utvisningen var riktig, sa Harald Bredeli.

Skjern hadde full kontroll på kampen og økte ledelsen til 21-14 i andre omgang. De økte kort tid etter ledelsen til 24-17.

Resten av kampen ble en lekestue for Bjarte Myrhols Skjern. For på tampen av oppgjøret fikk nok en Aalborg-spiller direkte rødt kort.

Skjern vant til slutt 32-23 og spiller dansk cupfinale i håndball søndag.

Lik TV 2 Sporten på Facebook