Det er mye kjærlighet i vente
Nå er det straks både Valentine's day og morsdag! Hva er vel bedre enn å overraske med en kake fra mesteren selv. Selveste Pascal Dupuy er gjest for å gi deg tips og triks til hvordan du lager den ultimate kjærlighetskaken!
Mandel- og pæreterte
Mandelkrem:
Dette trenger du:
- 250 g hvetemel
- 125 g melis
- 5 g maldonsalt
- 100 g mandelmel
- 60 g fløte
- 3 eggeplommer
Slik gjør du:
Bland hvetemel, melis, salt, mandelmel og sukker til det ser ut som sand.
Deretter rører du inn eggeplommer og fløte.
Sett blandingen et døgn i kjøleskap før kjevling.
Mørdeig (dagen før):
Dette trenger du:
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 100 g mandelmel
- 1 stort egg
- 20 g hvetemel
Slik gjør du:
Rør alt sammen med i blandemaskin eller med håndvisp.
Stekes ca 30 til 40 min i ovn på 180C etter du har fylt med mandelkrem og pærer.
Steketid varierer fra stekeovn til stekeovn, kaken er ferdig når den har blitt gyllen/lett brun.
Pensle kaken med aprikosmarmelade til slutt.