City tilbake fra de døde i tittelkampen - Jesus i en av hovedrollene

Pep Guardiola hvilte den gamle frelseren. Da viste den nye vinen seg fram.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

West Ham-Man City 0-4

Slik skaffer du deg tilgang til Premier League!

Vil du være manager? Spill Fantasy Premier League!

Tirsdag stengte overgangsvinduet i England, og den eneste seniorspilleren som er ankommet noen av de seks øverste klubbene på tabellen heter Gabriel Jesus.

Den 19 år gamle brasilianeren kom til Manchester City fra Palmeiras, der han i fjor ble kåret til årets spiller i hjemlandet. Og nå er han i gang også i England.

I sin første kamp fra start i Premier League herjet nemlig Citys nye konge, i den gamle frelseren Sergio Agüeros fravær borte mot West Ham.

– En ny Premier League-stjerne er født. Han begeistret oss, sammen med Sané og Sterling, sa Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Supertalentet leverte først målgivende pasning til Kevin de Bruynes 1-0-mål etter drøye kvarteret, før han drøyt fem minutter før pause scoret sitt første i City-drakten etter nydelige kombinasjoner med Raheem Sterling.

– Se den fotballen! Gabriel Jesus scorer sin første av det som kommer til å bli mange, mange, mange Manchester City-mål, kommenterte Øyvind Alsaker på direkten.

– Gjennomsnittsalderen på angriperne våre er 20 år. Han kjemper hardt, hjelper oss i det høye presset, er smart med ballen og har instinktet i boksen, konkluderte Pep Guardiola etter kampslutt.

Guardiola innrømmer at han har vært spent på Jesus.

– Man vet aldri. Det er som en vannmelon; man må åpne den for å se om den er god eller ei.

I tillegg til De Bruyne og Gabriel Jesus scoret også gamlegutta David Silva og Yaya Touré hver sin gang på London Stadium, noe som betød at de lyseblå til slutt vant hele 4-0.

Tre City-poeng i Øst-London betyr at de lyseblå er oppe á poeng med Liverpool, kun ett poeng bak Tottenham og Arsenal i kampen om Mesterliga-plassene, og kun ti poeng bak Chelsea på toppen av tabellen. City hadde kun vunnet én av de fire foregående kampene i Premier League før onsdag.

– De utnytter at topplagene rotet bort poeng i går. Det smaker godt, sa Øyvind Alsaker etter kampslutt.

– Dette blir kamp helt inn. Vi setter press på de andre lagene, sa Kevin De Bruyne til TV 2 etter kampslutt.

VIDEO: Se Jan-Henrik Børslids intervju med Manchester City-stjernen!

– Vi er langt unna den perfekte prestasjon. Men vi scorer det første målet. Det er forskjellen. Vi var rimelig solide. Vi må forbedre noen ting, men vi var raske og skapte mange sjanser.

– Gapet opp er for stort. Kun Chelsea kan tape Premier League, men vi vil kjempe til siste dag for å kvalifisere oss til Mesterligaen, sa Pep Guardiola etter kampslutt.

Historisk på en omgang
Og den største «frelseren» i Citys kamp for å komme «tilbake fra de døde» i kampen om Premier League-pokalen kan altså vise seg å bli en 19-åring fra Brasil.

Aldri har en Manchester City-spiller levert både mål og målgivende i sin debut. I sin første Premier League-kamp fra start leverte Gabriel Jesus dette altså i løpet av 1. omgang. Han var del av en City-kvintett som virkelig lekte seg offensivt.

– Det er så moro å se disse verdensklassetalentene. Sané med en strålende omgang, Gabriel Jesus ha vært veldig bra og Sterling ser også herlig ut. Vi vet at Silva og De Bruyne er gode, men de tre gutta der synes jeg har vært spesielt moro å følge med på, sa TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller i studio.

City valgte altså stjernespissen Sergio Agüero på benken fra start, men i argentinerens fravær fikk de andre stjernene det lekent før hvilen på London Stadium.

Allerede etter at det første kvarteret såvidt var unnagjort satt den første ballen i nettet. Kevin De Bruyne satte fart på, foret Gabriel Jesus ute til høyre og fikk ballen tilbake. Belgieren satte iskaldt 1-0 i nettet på første touch.

– Det er en klassescoring. Effektivt, hurtig, presist og vakkert, kommenterte Øyvind Alsaker.

Sané og Sterling bidro med målgivende
Like etter var det på motsatt side av City-angrepet duket for lekestue. Leroy Sané kjørte karusell med Sam Byram, slo tunnel på backen og passerte deretter West Ham-debutant Jose Fonte. Inne foran mål gikk ballen via Darren Randolph og havnet på sølvfat hos David Silva. Spanjolen var iskald fra kloss hold og doblet ledelsen.

West Ham hadde en mulighet til å redusere like etter kampklokken hadde passert halvtimen, men dessverre for hjemmelaget var det Aaron Cresswell som fikk muligheten alene med Willy Caballero. Venstrebackens avslutning gikk langt over, og ble av kommentator Alsaker karakterisert som «forferdelig».

Nå forteller Klopp hva han skrek til fjerdedommeren

I stedet var det på motsatt side av banen også kampens tredje scoring skulle sitte. Igjen var ungguttene involvert, da Sané spilte gjennom Sterling, som uselvisk serverte Gabriel Jesus på blank kasse. Toppscoreren til de brasilianske mesterne gjorde ingen feil, og åpnet kontoen også i engelsk fotball.

– For et angrep. For en rekke de har der framme, kommenterte Alsaker.

Yaya Touré meldte seg på
Scoringen ble omgangens siste, men 20 minutter ut i 2. omgang smalt det igjen. Kevin De Bruynes perfekt vektede pasning foret Raheem Sterling, som ble lagt i bakken av debutant Fonte innenfor 16-meteren.

Fra straffemerket var Yaya Touré iskald, og satte ballen i nettet bak Darren Randolph. Scoringen var ivorianerens fjerde for sesongen, på kun ti kamper fra start. Midtbanespilleren har scoret på elleve av elleve straffer han har tatt i sin Premier League-karriere.

– Det er historien fra 1. omgangen som gjentar seg. Klokskapen og ferdighetene til De Bruyne og hurtigheten til de andre, kommenterte Alsaker.

West Ham-sjefen til TV 2: –Jeg er drittlei av det spørsmålet

18 minutter før slutt fikk også Sergio Agüero være med på moroa for bortelaget. Argentineren erstattet Raheem Sterling i Pep Guardiolas løperekke på topp, men klarte ikke å tegne seg i scoringsprotokollen.

Dermed måtte de lyseblå nøye seg med 4-0-seier, en scoring mindre enn de satte i nettet i FA-cupen for nesten en måned siden. 6. januar vant de 5-0 samme sted, i en kamp der Håvard Nordveit scoret selvmål. Nordmannen spilte ikke onsdagens oppgjør, på grunn av skade.

For West Hams del ble det nok et tap på London Stadium. The Hammers er kun på 14. plass på hjemmetabellen. Forrige sesong, den siste på Boleyn Ground, var de nummer sju på tilsvarende tabell.

VIDEO: Se hva Slaven Bilic sa da Jan-Henrik Børslid spurte ham om nettopp dette!

Vraket Bravo for første gang
PS! Pep Guardiola bestemte seg for å bytte keeper til dette oppgjøret. Claudio Bravo har sluppet inn 16 av de siste 24 skuddene han har fått mot seg i Premier League, og onsdag ble chileneren vraket, da Manchester Citys manager valgte å starte med Willy Caballero mellom stengene.

Før kampen fikk Guardiola spørsmål om Caballero fortjente å få spilletid i ligaen igjen, 20 kamper etter Bravos inntreden til laget.

– Claudio fortjener det. Willy fortjener det. Og alle som er igjen i Manchester fortjener det. Vi har 22-23 mann som fortjener å spille, svarte han kryptisk.