DRAP: En 32 år gammel mann er siktet for å ha drept en mann i 50-årene på Røyneberg i Sola i Rogaland.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
DRAP: En 32 år gammel mann er siktet for å ha drept en mann i 50-årene på Røyneberg i Sola i Rogaland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina

Var på permisjon fra psykiatrisk avdeling – nå er han siktet for drap

Det var under et familieselskap med ti andre personer til stedet at en 32 år gammel mann drepte Ole Mark Jensen (52) søndag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger universitetssjukehus vurderte det som forsvarlig å gi den 32 år gamle mannen permisjon. Nå er han siktet for et drap og et drapsforsøk i Sola.

32-åringen hadde tre timers permisjon fra psykiatrisk avdeling søndag. Han er siktet for å ha drept Ole Mark Jensen (52) og forsøkt å drepe en 25-åring i Sola søndag ettermiddag.

Klinikksjef Helle Schøyen ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) sier til Stavanger Aftenblad at det ikke er uventet at de er under etterforskning av politiet og Helsetilsynet.

– Overfor Helsetilsynet har vi en umiddelbar varslingsplikt. Den har vi overholdt, og de følger opp med både tilsyn og stedlig tilsyn. At også politiet etterforsker, er heller ikke uventet. Det understreker alvoret. Det er krevende, sier Schøyen.

Hun sier at det ble gjort en vurdering før 32-åringen fikk permisjon om at det var forsvarlig.

De tre var gjester i et familieselskap i en bolig på Røyneberg i Sola kommune, sammen med omtrent ti andre personer, da drapet og drapsforsøket skjedde, ifølge Stavanger Aftenblad.

(©NTB)