Historisk:

Kjell (63) og Erik (70) ble det første homofile paret som giftet seg i kirken

Etter 36 år som samboere, kunne endelig Kjell Frølich Benjaminsen og Erik Skjelnæs gifte seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjell Frølich Benjaminsen (63) og Erik Skjelnæs (70) er nå første likekjønnede par som har gitt hverandre sitt ja i Den norske kirke etter den nye vigselsliturgien.

Ventet og ventet
Vedtaket er gjeldene fra natt til 1. februar, og like etter at klokken ringte tolv, giftet Benjaminsen og Skjelnæs seg i Eidskog kirke i Hedmark.

– Vi har ventet på dette i nesten 36 år, og min samboer ville ikke gifte seg før det var lov i kirken, så dermed ble det ikke noe borgerlig på oss, sier Benjaminsen til TV 2.

63-åringen forteller at han ikke går så ofte i kirken, men støtter budskapet kirken kommer med:

– Vi er ikke ivrige kirkegjengere, men et veldig sentralt budskap for oss er at: «Størst av alt er kjærligheten». Det er det viktigste, og det betyr mye for oss - og for alle andre som har blitt satt utenfor, sier Benjaminsen.

Lykkelige
Da vielsen var over, og sogneprest Bettina Eckbo hadde viet paret, kom ektefellene lettet ut fra kirken:

– Jeg ser så lykkelig som jeg ikke trodde gikk an etter 36 år. Det var verdt det, og vel så det, sier paret.

Han håper nå at flere likekjønnede kan gjøre det samme som de har gjort.

– Vi er privilegerte som får lov til å oppleve det. Jeg håper vi nå har brøytet veien for alle som kan gå inn og gjøre det samme.

Kjell Frølich Benjaminsen og Erik Skjelnæs gifter seg som det første homofile paret i en norsk kirke. Vigselen fant sted i Eidskog kirke ved midnatt 1. februar 2017. Sokneprest Bettina Eckbo viet paret. POOL Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Kjell Frølich Benjaminsen og Erik Skjelnæs gifter seg som det første homofile paret i en norsk kirke. Vigselen fant sted i Eidskog kirke ved midnatt 1. februar 2017. Sokneprest Bettina Eckbo viet paret. POOL Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Varfjell, Fredrik