Hanne Sørvaag hylles etter tårevåt «Hver gang vi møtes»-opptreden: – Folk sier så nydelige ting at jeg blir rørt!

«God morgen, min kjære» suste også rett inn på iTunes-toppliste.

I lørdagens «Hver gang vi møtes» fremførte Hanne Sørvaag (37) «God morgen, min kjære», mens tårene rant hos det lille og eksklusive publikummet.

Låta ble skrevet av Benny Borg (71) etter at kona Liv gikk bort i 2013.

Det var ikke bare artistene rundt bordet som lot seg fengsle av den emosjonelle opptredenen, som du kan se ovenfor. Reaksjonene i etterkant av programmet har nemlig vært mange – og sterke.

På Facebook-siden til musikkprogrammet har opptredenen blitt likt av over 11.000 mennesker, i tillegg til at det har rent inn med kommentarer.

Tirsdag morgen suste også låta inn og toppet iTunes-lista over de mest solgte singlene, mens den i skrivende stund ligger på en andreplass.

I tillegg har Borg-albumet singelen opprinnelig ble utgitt på, «Den største reisen», hatt de samme plasseringene i løpet av tirsdagen.

Rørte «hele Norge»

Det er ingen tvil om at det norske folk lot tårene renne mens de satt i sofaen og så på TV lørdag kveld.

– Jeg lot meg bevege ja, tårene rant! Utrolig vakkert framført av Hanne! Kjente ikke mye til henne, men må si at hun virkelig imponerte! Vakkert var det, helt nydelig, skriver en av mange tusen «Hver gang vi møtes»-fans på Facebook.

– Utrolig vakkert og veldig rørende, tror ikke det var mange tørre øyne noe sted, skriver en annen.

Sørvaag: – Folk sier så nydelige ting at jeg blir rørt!

Hanne Sørvaag sier til TV 2 at hun ble overrasket over omfanget av tilbakemeldingene på låta.

RØRT AV TILBAKEMELDINGENE: Hanne Sørvaag har fått massiv respons etter at hun sang «God morgen, min kjære» i «Hver gang vi møtes» lørdag. Hun forteller at responsen rører henne. FOTO: VEGARD BREIE/TV 2
RØRT AV TILBAKEMELDINGENE: Hanne Sørvaag har fått massiv respons etter at hun sang «God morgen, min kjære» i «Hver gang vi møtes» lørdag. Hun forteller at responsen rører henne. FOTO: VEGARD BREIE/TV 2

– Jeg har fått helt sykt mye meldinger og kommentarer om fremføringen på lørdag, jeg er helt satt ut. Det er mer respons fra folk enn da jeg hadde en låt på Billboard, og mer enn da jeg vant «Skal Vi Danse», det tok jo helt av dette her.

– Folk sier så nydelige ting at jeg blir helt rørt, legger hun til.

Artisten og låtskriveren sier hun har brukt lang tid på å komme gjennom alle kommentarer og meldinger som er sendt til hennes egen Facebook-side. Hun beskriver inntrykkene som overveldende.

Mange har delt personlige historier.

– De forteller om egne opplevelser, om nære de har mistet og savner, som de tenker på når de hører på låten.

Klarte bare synge den én gang uten å gråte

ENTRET TOPPLISTENE: Både Hanne Sørvaag og Benny Borg inntok denne uka iTunes-topplister for både singler og album etter «Hver gang vi møtes». FAKSIMILE ITUNES.COM
ENTRET TOPPLISTENE: Både Hanne Sørvaag og Benny Borg inntok denne uka iTunes-topplister for både singler og album etter «Hver gang vi møtes». FAKSIMILE ITUNES.COM

Mot slutten av opptredenen får man se at sangeren selv må ty til tårene når hun er ferdig på scenen.

Det var den eneste gangen hun klarte å synge hele «God morgen, min kjære» uten å gråte.

– Sangen rørte jo meg veldig i Benny sin versjon, og jeg har bare gjort den én hel gang gjennom uten å ta til tårene selv underveis, og det var på selve opptredenen på låven, forklarer 37-åringen.

– Så den krevde noe av meg, og det er litt fint også når låter gjør det, fortsetter hun.

At opptredenen nå også er blitt så populær at den har havnet på iTunes-topplista, er selvsagt en fin prikk over i-en.

– Det var jo spesielt gøy å være på topp på iTunes i morges, at det avspeiles i det folk laster ned og vil høre på, sier hun.

Borg: – Jeg trodde ingen skulle tørre å gjøre den låta

Benny Borg forteller til TV 2 at han synes det er «veldig moro» å se reaksjonene etter at «Hver gang vi møtes»-episoden hvor han ble hyllet ble vist på lørdag.

EMOSJONELT: Få klarte å holde tårene tilbake i lørdagens «Hver gang vi møtes». FOTO: TV 2
EMOSJONELT: Få klarte å holde tårene tilbake i lørdagens «Hver gang vi møtes». FOTO: TV 2

Han er ikke i tvil om at han mener oppmerksomheten Sørvaag har fått i kjølvannet av hennes opptreden er fortjent.

– Hanne er jo bare en nydelig dame. Hun er så pen at hun burde bli satt i fengsel! Så tar hun den sangen jeg trodde ingen skulle tørre å gjøre, fordi den er så personlig. Og hun var jo livredd. Hun gråt jo før hun skulle synge den. Og datt sammen etterpå, det var veldig emosjonelt.

Den folkekjære artisten tror det er én grunn til at den nye versjonen av «God morgen, min kjære» er blitt så populær.

– Den ektheten hun viste der ved å utlevere seg selv, den har folk sett. Så man må jo bare hylle ærligheten. Hun tok noe hun virkelig grudde seg til å gjøre, men som hun ville gjøre, og tok en risiko. Men det var verd det.

HYLLER ÆRLIGHETEN: Benny Borg tror Hanne Sørvaags versjon av hans låt treffer fordi den er ærlig. FOTO: VEGARD BREIE/TV 2
HYLLER ÆRLIGHETEN: Benny Borg tror Hanne Sørvaags versjon av hans låt treffer fordi den er ærlig. FOTO: VEGARD BREIE/TV 2

Får tilbakemeldinger på Facebook: – Merker at det er mange som ikke klarer å sette ord på følelsene

Borg er selv aktiv i sosiale medier, og forteller at han også privat har fått en rekke henvendelser angående låta. Både fra mennesker om ønsker å bruke den til bryllup og begravelser, men også fra personer som føler låta sier alt det de ikke har fått til å si selv.

– Jeg har jo min egen Facebook-side og er på nettet og får tilbakemeldinger akkurat som alle andre, og jeg merker at det er utrolig mange mennesker der ute som ikke kan klare å sette ord på sine følelser, og det er der jeg på en eller annen måte har truffet. Ved å fortelle en enkel, liten og ærlig historie som folk tar til seg.

«God morgen, min kjære» ble opprinnelig gitt ut i 2015, også da med lovord fra både kritikere og publikum. 71-åringen synes det er artig at den nå får sin renessanse.

– Hannes versjon ligger på andreplass på iTunes-listen, og min versjon ligger på 15. plass nå. Det er litt morsomt!

Se «Hver gang vi møtes» lørdager klokka 20.00 på TV 2.