Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vajebah Sakor (20) lånes ut fra Juventus til den nederlandske klubben Willem II.

Sakor trente med sin nye klubb tirsdag.

– Jeg har fått meg ny klubb, bekrefter han til TV 2.

– Det er et riktig steg. Jeg ser frem til dette. Jeg er fornøyd med nivået. Gutta er på. Det er høyt nivå, og jeg gleder meg til å komme i gang, fortsetter Sakor.

Han bekrefter at papirene ble underskrevet tidligere i dag. Sakor lånes ut frem til sommeren. Han har fortsatt ett og et halvt år igjen av kontrakten med Juventus.

Ryktene om Sakors utlånsavtale har svirret noen dager i nederlandsk media. Tirsdag morgen ble nordmannen avbildet på trening av Brabants Dagblad.

Sakor debuterte i 1. divisjon allerede som 15-åring. I 2013 gikk han fra Asker til Juventus. De siste årene har han vært på en rekke utlån. I fjor var han i Vålerenga.

Trener Ronny Deila ønsket å ha med Sakor videre, men nå retter midtbanespilleren i stedet kursen mot treskolandet.

– Det var aktuelt å fortsette i VIF. Jeg så frem til å jobbe med Ronny. Prosessen der virket veldig spennende. Men å dra til Willem II føler jeg er et riktig trekk for å utvikle meg videre. Ikke minst oppleve nederlandsk fotball, sier Sakor.

Willem II ligger på 11. plass i Eredivisie etter tjue serierunder. Sakor er spent på nivået sammenlignet med Eliteserien.

– Det er to forskjellige typer fotball som spilles. Begge har sine kvaliteter. Det blir spennende å se hvordan nivået her er, sier han.

Sakor blir én av åtte nordmenn i nederlandsk fotball. Han gleder seg til å møte de andre i kamp.

– Det blir bra med Svensson, Ødegaard og ikke minst Thorsby, humrer han.

Alexander Sørloth og Ruben Yttergård Jenssen (begge FC Groningen), Dennis Tørnset Johnsen (Heerenveen) og Emil Hansson (Feyenoord) er de øvrige nordmennene i Eredivisie.