En 32 år gammel mann er siktet for å ha drept en mann i 50-årene på Røyneberg i Sola i Rogaland. Den døde bæres ut.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
En 32 år gammel mann er siktet for å ha drept en mann i 50-årene på Røyneberg i Sola i Rogaland. Den døde bæres ut. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina

Mistenkt drapsmann hadde permisjon fra sykehus

En 32-åring som er siktet for å ha drept en mann i Sola søndag, skal ha hatt en kort permisjon fra Stavanger universitetssjukehus da drapet skjedde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har iverksatt en egen etterforskning for å avklare dette og har opprettet en egen sak på dette forholdet, opplyser politiet i en pressemelding tirsdag morgen.

– Vi er veldig tidlig i etterforskningen. Her må vi undersøke hva som har skjedd. Flere avhør er planlagt innen kort tid, sier Lars Fredrik Bråten, påtaleansvarlig jurist i Sør-Vest politidistrikt.

Erklært død på stedet

Det var den 52 år gamle dansken Mark Ole Jensen som ble funnet hardt skadet i et bolighus på Røyneberg i Sola like før klokken 16 søndag 29. januar. Han ble erklært død på stedet etter kort tid.

En 32 år gammel mann er siktet for forsettlig drap i saken. Stavanger universitetssykehus bekrefter overfor VG at mannen var innlagt som pasient før drapet skjedde og at han ble lagt inn på sykehus igjen etter at han ble siktet.

– Vedkommende fikk permisjon, og drapet skjedde svært kort tid etter dette. Alt som er knyttet til behandling av pasienter er taushetsbelagt, så det kan jeg ikke gå inn på, sier kommunikasjonssjef Gottfred Tunge til VG.

Selskap

52-åringen var på en sosial sammenkomst i huset da han ble drept. Politiet har ikke sagt noe om relasjonen mellom avdøde og siktede og har heller ikke kommentert drapsårsaken.

Mark Ole Jensen var dansk statsborger, men hadde bostedsadresse i Rogaland.