DREPT: Emilie Meng (17) forsvant 10. juli 2016. Hun ble funnet død julaften, og politiet har fortsatt ikke pågrepet noen i saken.
DREPT: Emilie Meng (17) forsvant 10. juli 2016. Hun ble funnet død julaften, og politiet har fortsatt ikke pågrepet noen i saken. Foto: Privat

Slik jobber politiet for et gjennombrudd i Emilie-saken

Dansk politi ser på lignende drapssaker i jakten på svar i Emile Meng-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Julaften ble Emilie Meng (17) funnet drept, og det er nå gått syv måneder siden den danske jenta forsvant fra hjembyen Korsør.

Rettsmedisinere undersøker fortsatt blod- og vevsprøver fra den døde 17-åringen, i jakten på svar som kan føre videre i etterforskningen.

Meng ble funnet død i en innsjø i Borup, 65 kilometer fra hjembyen Korsør. Politiet tror hun ble drept kort tid etter at hun forsvant 10. juli.

Islandske Birna

Ingen er pågrepet i saken, og politiet har nærmest stått på bar bakke i jakten på den eller de som tok livet av Meng.

Ifølge den danske avisen Ekstra Bladet ser politiet blant annet på andre drapssaker, både i Danmark og andre land i håp om å komme videre i etterforskningen.

Politiet ser spesielt på saker hvor det kan være brukt sammen metode eller hvor det er lignende offer – unge kvinner.

Én av sakene som vekket dansk politi sin interesse var drapssaken om Birna Brjánsdóttur (20) på Island. Birna ble meldt savnet 14. januar etter å ha vært på bytur i Reykjavik. Én uke senere fant redningsarbeidere liket av Birna i strandkanten sør for byen.

To danske statsborgere fra Grønland er siktet for drapet.

– Vi har fulgt saken, men etter noen undersøkelser kunne vi raskt konstatere at det ikke er noen forbindelse mellom de to sakene, sier etterforskningsleder i Emilie-saken, Søren Ravn-Nielsen.

Likt modus

Han sier politiet holder alle muligheter åpne.

– Helt generelt holder vi øye med saker som ligner, hvor modus eller andre omstendigheter ligner det som har skjedd i Emilie-saken, sier han.

Den danske 17-åringen ble begravet for to uker siden.

Politiet vil ikke si noe om hvilke svar den rettsmedisinske undersøkelsene har gitt.

– Vi vil ikke offentliggjøre noen av funnene enda, for vi jobber fortsatt med rettsmedisinske undersøkelser som skal undersøkes opp mot annen informasjon i saken, sier Ravn-Nielsen.