Dette mener Margaret Berger om artistenes tolkning av hennes låter

Ble rørt til tårer av Benny Borg og blåst av banen av Åse Kleveland. Se alle opptredenene fra lørdagens «Hver gang vi møtes» her!
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med sine 31 år er Margaret Berger den yngste artisten som er med i årets «Hver gang vi møtes».

Berger ble kjent allerede som 18-åring da hun kom på andreplass i Idol i 2004. Etter den tid har det blitt flere hits, Spellemann-pris og MGP-seier.

Lørdag fikk seerne få se at Åse Kleveland (67), Eldar Vågan (55), Ida Maria (32), Hanne Sørvaag (36), Esben «Dansken» Selvig (37) og Benny Borg (71) hyllet Berger og låter fra hennes karriere.

Ida Maria sang «Samantha»: – Jeg elsket det!

Kveldens første på scenen var Ida Maria, som tolket elektropop-hiten «Samantha». Rockeren hadde gitt låta en helt ny drakt – noe kveldens hovedperson ikke la skjul på at hun satte stor pris på.

– Det var så kult! Jeg elsket det! Det var altså så sakralt og deilig i ørene. Det var så fint. Det var et veldig stort øyeblikk i mitt liv, sa hun i programmet.

Overfor TV 2 utdyper 31-åringen:

– Det var fint å starte dagen med en av mine største hits. Og så ble jeg veldig glad for at det var Ida Maria som gjorde den. Jeg er jo stor fan av henne fra før av, så jeg var spent på hva hun skulle finne på. Hun tok en vri som jeg synes kledde låta veldig godt, det var en slags krysning mellom Chris Isaak og Lana Del Rey. Superfint!

Berger om Sørvaags tolkning: – Hennes versjon var bedre enn min!

I forrige ukes «Hver gang vi møtes», fikk vi se at Hanne Sørvaag glitret da hun sang Benny Borgs «God morgen, min kjære» – som endte med hyllest fra seerne, listetopp på iTunes og seerrekord på TV2.no.

Denne gangen gjorde hun «Will You Remember Me Tomorrow» – som ble døpt om til «Vil du huske meg i mårra». Berger var ikke i tvil om at Sørvaag igjen traff blink – og mener hun til og med utklasset originalartisten.

– Nå er jeg bare så glad! Og rørt! Jeg er satt ut av at Hanne har behandlet denne låta med så mye respekt. Det var bedre enn originalen. Virkelig, sa hun like etter opptredenen.

Hun gjentar rosen når TV 2 prater med henne i etterkant.

– Det var helt magisk fint! Den var så fin på stavangersk, og hun hadde nesten en sånn gammel, 70-talls-, Grand Prix-, Abba-stil over den. Egentlig likte jeg Hannes versjon bedre enn min egen.

Benny rørte rommet med låt om angst

Benny Borg imponerte også i lørdagens sending – og klarte også å lokke frem en tåre eller to hos artistene rundt middagsbordet.

Han fremførte låta «Scream», som handler om angst.

– Det var så stort! Og rått! Det var så mørkt og deilig, og han la betydning i hvert eneste ord. Og man forstod at det handlet om angst. Og han tar det så på alvor. Det er jeg utrolig takknemlig for, sier Berger.

Hun innrømmer at hun ikke trodde den låta kom til å havne på setlista for lørdag kveld. Det er hun glad for at den gjorde.

– For det første trodde jeg ikke den låta kom til å dukke opp, det er en av mine ferskeste. Benny fikk meg nesten til å innse ting om den låta som jeg ikke har innsett helt selv, og det er en kjempegave. Den fikk meg til å innse at den handler mye om angstproblematikk som jeg har slitt med tidligere. Og i den drakta kom det så mye bedre frem. Det minnet meg om da Johnny Cash gjorde nyere låter i sin egen versjon. Det var stort!

Se Bennys opptreden øverst i artikkelen.

«Dansken» rappet i norsk versjon av «Apologize»

Klovner i kamp-rapper Esben «Dansken» Selvig valgte ut «Apologize», som ble utgitt i 2016.

Hans versjon var fornorsket – og versene ble rappet. Til Bergers store glede.

– Det var helt fantastisk! Det var sterkt for meg. Det var veldig, veldig fantastisk og sterkt. Hvordan kan du kjenne meg så godt gjennom å bare ha hørt på en låt, sa hun til «Dansken» da han var ferdig på scenen.

– Det var en av låtene jeg håpet skulle dukke opp siden den er veldig ny og personlig for meg. Den ligger i et farlig territorium – og det sa Esben også. Han følte at han rotet i følelsene mine ved å gjøre den låta, men han har «catcha» så innmari godt hva den handler om. Jeg kjente Esben litt fra før, så han vet nok litt hva jeg synger om. Han tolket den superbra, og han hadde laget et refreng på norsk som jeg synes var utrolig bra, tilføyer hun til TV 2.

Margaret sjokkert etter Åses MGP-låt

Den som så ut til å gi Margaret Berger den sterkeste reaksjonen i kveld, var ingen ringere enn Åse Kleveland, som hadde valgt MGP-hiten «I Feed You My Love».

Låta var skrevet om til norsk, med hjelp fra Ravi.

– Hva var det der for noe? Jeg er helt sjokkskada! Jeg satt som fortryllet. Det er nesten som om det var en drøm, var Bergers umiddelbare reaksjon.

Hun har fortsatt ikke kommet over opptredenen når TV 2 tar en prat med henne senere.

– Altså, det var nesten et sjokk! Det var så utrolig bra! Jeg fikk helt bakoversveis. Det funket som en kule, så vi satt jo helt sjokkskada alle mann. Helt fantastisk!

Margaret om Eldar: – Jeg har lyst til å være ham

Siste opptreden denne lørdagen kom fra Eldar Vågan, som fremførte «Lifetime Guarantee».

– Det fantastiske geniet av en fyr. Han er bare så sinnssykt kul! Jeg har bare så lyst til å være ham, var Bergers umiddelbare reaksjon etter opptredenen.

Hun sier til TV 2 at hun er imponert over låtas nye tekst.

– Han hadde oversatt den, og Eldar er et geni med ord. Den humoren «Lifetime Guarantee» har fra før av, er helt perfekt for Eldar. Han brukte ord som «karosserijustering», og den var i en tangodrakt. Da jeg hørte den, tenkte jeg «selvfølgelig!». Den var så rar og det var så mye å ta innover seg av tekst og arrangement, at jeg skulle ønske jeg kunne høre den to ganger til.

Se «Hver gang vi møtes» lørdager klokka 20.00 på TV 2.

Lik TV 2 Underholdning på Facebook