TAR TIL MOTMÆLE: Starbucks CEO Howard Schultz støtter ikke Trumps innreiseforbud og tar nå saken i egne hender. Foto: AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / STEPHEN BRASHEAR
TAR TIL MOTMÆLE: Starbucks CEO Howard Schultz støtter ikke Trumps innreiseforbud og tar nå saken i egne hender. Foto: AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / STEPHEN BRASHEAR

Starbucks-sjefen vil ansette 10.000 flyktninger etter Trump-forbud

Starbucks-sjef Howard Schultz planlegger å ansette 10.000 flyktninger de neste fem årene etter at president Donald Trump iverksatte innreiseforbud for flyktninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kaffekjedens tiltak kommer som en direkte respons på president Donald Trumps innreiseforbud for en rekke muslimske land, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Jeg skriver til dere i dag i dyp bekymring, med et tungt hjerte og et resolutt løfte. Vi lever i en uforutsigbar tid hvor vi er vitne til at det settes spørsmålstegn ved landets samvittighet og utsiktene til den amerikanske drømmen, skriver Schultz i et åpent brev til kjedens ansatte.

Fortvilte ansatte

Schultz forklarer at de allerede har vært i kontakt med ansatte som blir påvirket av presidentens ordre.

Orderen nekter flyktninger adgang til USA i minst 120 dager og syriske flyktninger på ubestemt tid. I tillegg stenges grensene for alle borgere fra Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen i 90 dager.

Ansettelsene vil skje i alle de 75 landene hvor kjeden opererer, men de vil starte det hele i USA.

– Vi vil starte dette tiltaket her i USA ved å først fokusere på individer som har tjent de amerikanske troppene som tolker og støttepersonell i forskjellige land hvor vårt militære har bedt om hjelp, sier Schultz.

– Bygg broer, ikke murer mot Mexico

Schultz er Demokrat og støttet Hillary Clinton i presidentvalget. Etter at Trump kom til makten er flyktningforbudet ikke det eneste Starbucks-sjefen har reagert på. Han har også tatt til motmæle når det kommer til byggingen av muren mot Mexico og nedbyggingen av Obamas helsereform, populært kalt «Obamacare».

– Bygg broer, ikke murer mot Mexico, skriver Starbucks-sjefen.

Schultz har uttalt at de vil tilby alle sine amerikanske ansatte et helseprogram via Starbucks dersom «Obamacare» avskaffes, skriver nyhetsbyrået Reuters.