Håndballherrene ga tidenes rekord på TV 2

Siden oppstarten i 1992 har aldri flere sett på kanalen samtidig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1,62 millioner mennesker så håndball-finalen mellom Norge og Frankrike på TV 2 i går kveld. Dermed ble kampen den mest sette i TV 2 sin historie.

Med 1.626.000 seere gikk VM-finalen rett til topps på den historiske topplisten til TV 2, og slo dermed den forrige rekorden på 1.619.000 seere fra damenes VM-finale mellom Norge og Frankrike under VM i Brasil i 2011.

– Dette er helt rått! Hele Norges sølvgutter er TV 2s gullgutter. Tallene viser at håndballgutta har erobret hele kongeriket og det fortjener de virkelig. Det er en fantastisk gjeng det er lett å bli glad i og som vil gi nasjonen mange store opplevelser i årene som kommer, jubler Vegard Jansen Hagen, sportssjef i TV 2.

Her danser Bredeli på finalebordet

På det meste var det over 1,8 millioner seere som fulgte gårsdagens VM-finale på TV 2. Kampen fikk en andel på hele 82,3 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år og 81,9 prosent blant alle TV-seerne (P12+).

– Det er uvirkelig å se håndballgutta innta 1. plass blant TV 2s historiske seerrekorder foran de bejublede håndballjentene. Etter 20 år på et bananskall har de kvittet seg ettertrykkelig med utur-stempelet. Myrhol, Bergerud, Sagosen og resten av laget er nasjonens nye yndlinger. Jeg unner våre kommentatorer Harald Bredeli og Bent Svele – og alle andre som aldri har gitt opp norsk herrehåndball – muligheten til å få formidle en VM-finale med Norge.

– Dette var tidenes håndballmesterskap med en eventyrlig ramme i Frankrike og en historisk norsk innsats. Vi er Christan Berge og håndballgutta en stor takk skyldig. Håndballgutta vant et sølv i Paris, et gull på TV 2 og hjertene til en hel nasjon, forteller Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Også semifinalen mellom Norge og Kroatia fikk svært høye seertall. Over 1,2 millioner seere så hele kampen på TV 2, mens over 1,5 millioner seere fulgte kampen på det meste.

– Seertallene har vært helt fantastiske på alle plattformer og jeg er utrolig stolt av TV 2-gjengen som har levert varene fra Frankrike. Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på sendingene våre disse ukene, sier nyhets – og sportsdirektør Jan Ove Årsæther i TV 2.

Dette er de mest sette programmene på TV 2 noensinne:

1. Norge - Frankrike, VM, håndball, herrer, 2017 - 1,62 mill seere

2. Norge - Frankrike, VM, håndball, damer, 2011 - 1,61 mill seere

3. Norge - Nederland, VM, håndball, damer, 2015 - 1,53 mill seere

4. Norge - Romania, VM, håndball, damer, 2015 - 1,47 mill seere

5. OL, langrenn, stafett, menn, 2014 - 1,45 mill seere