DREPT: En 32 år gammel mann er siktet for å ha drept en mann i 50-årene på Røyneberg i Sola i Rogaland. Søndag kveld jobbet krimteknikere på stedet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
DREPT: En 32 år gammel mann er siktet for å ha drept en mann i 50-årene på Røyneberg i Sola i Rogaland. Søndag kveld jobbet krimteknikere på stedet. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Johansen, Carina

Mann (32) siktet for drap i Rogaland

En 32 år gammel mann er siktet for å ha drept en mann i 50-årene på Røyneberg i Sola i Rogaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser politiet i en pressemelding søndag.

– En mann i 50-årene ble funnet hardt skadet i et bolighus på Røyneberg i Sola kommune. Han ble erklært død på stedet kort tid etterpå, skriver politiet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 15.49. Nødetatene kom raskt til stedet og utførte livreddende tiltak, men mannens liv sto ikke til å redde.

Mannen er dansk statsborger, med bostedsadresse i Rogaland, opplyser politiet.

32-åring siktet

Like etterpå, klokken 15.59, ble en 32 år gammel mann pågrepet og siktet for forsettlig drap.

– 32-åringen ble satt i arrest, og er nå ivaretatt av helse. Vi ønsker ikke på nåværende tidspunkt å si noe om hvilken relasjon siktede og avdøde har, sier Stian Eskeland, jourhavende jurist i Sør-Vest politidistrikt.

Den siktede 32-åringen ble avhørt søndag kveld.

– Siktedes helsetilstand og opplysninger i saken tilsier at en må avklare hans psykiske helsetilstand i gjerningsøyeblikket, sier Erik W. Rand, påtaleansvarlig jurist i Sør-Vest politidistrikt, i en pressemelding mandag formiddag.

Politiet driver nå taktisk og teknisk etterforskning. I tillegg til den siktede ble i overkant av ti vitner avhørt søndag kveld.

– Vi har avhørt vitner som kan ha fått med seg deler av hendelsesforløpet, opplyste jourhavende jurist Stian Eskeland til TV 2 søndag kveld.

Noen vitner er fremdeles ikke avhørt.

– Det gjenstår en del åstedsarbeid. Det gjenstår også et par vitneavhør, og i tillegg vil siktede bli avhørt igjen, sier Rand.

Blir obdusert i løpet av mandag

Politiet driver nå taktisk og teknisk etterforskning av saken. De vil foreløpig ikke si noe om dødsårsaken, eller andre omstendigheter rundt drapet.

– På nåværende tidspunkt kan vi ikke si noe mer om omstendighetene rundt drapet. Krimteknikere jobber på stedet og vi er i gang med vitneavhør, sier Eskeland.

Mannen i 50-årene blir obdusert i løpet av mandag.

Søndag kveld var det stille rundt eneboligen som ligger i et villastrøk, melder NTB. I tillegg til en personbil som sto utenfor, var kassebilen til politiets kriminalteknikere parkert ved inngangen, mens de arbeidet inne i huset, blant annet på kjøkkenet. Åstedet var sperret av.