X Games-bronse til Johanne (19): – Føles som en seier

Johanne Killi (19) tok sin tredje X Games-medalje på fire forsøk!

Aspen (TV 2): Johanne Killi har måttet klare seg uten lagvenninnen Tiril Sjåstad Christiansen i Aspen denne gangen, men imponerte med å følge opp bronsemedaljen fra i fjor.

Med sølvet fra X Games Oslo har 19-åringen fra Dombås sikret seg tre X Games-medaljer av fire mulige, etter en femteplass i gårsdagens big air-konkurranse i Aspen.

– I dag føles det som en seier, for jeg har så dårlige treningsdager og har slitt med skade. Jeg hadde ikke tro på å få medalje her i dag, så det er en sykt lettelse, sa en overlykkelig Killi til TV 2 i målområdet.

Dombås-jenta fikk påvist brudd i bekkenet i sommer, og har måttet ta det rolig i sesongstarten. I tillegg har hun slitt med smerter i leggene under X Games, men det var det umulig å se i slopestyle-finalen.

Hun dro hun til med sterk railkjøring. I tillegg til en perfekt utført 900 mute, og switch 720 dobbel japan på de siste hoppene.

Det ga 19-åringen poengsummen 85,66, og det norske freeski-laget kunne juble for deres andre medalje - etter Øystein Bråtens fantastiske gullmedalje lørdag.

– I det første forsøket manglet jeg litt på grabene, så jeg måtte bare prøve å få dem inn. Det gjorde jeg, og da var det sykt godt å komme ned til mål. Så det er helt sykt kult å kunne stå med en medalje rundt halsen igjen, smilte hun.

Stjerneskuddet Kelly Sildaru (14) tok hennes andre gull i Aspen, foran franske Tess Ledeux.

Nå venter TV 2-sendte X Games i Hafjell fra 8. - 11. mars for Killi.

– Jeg gleder meg virkelig til det! Jeg skal jobbe inn noen nye triks før det, så det blir kult, avslutter hun.