Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Federer vant en nervepirrende finale som gikk til et femte og avgjørende sett med 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3.

Sveitseren var skarpest da det gjaldt som mest mot Nadal og trengte to matchballer på å innkassere sin femte seier i Australian Open. Avgjørelsen kom etter bruk av "hawkeye-teknologi".

Kampen skapte så mye engasjement i en leilighet i Oslo at politiet tvitret om klager på bråk som følge av den spennende matchen.

Federer tok sin 18. Grand Slam-tittel etter seks måneders fravær fra tennisbanen. Den forrige kom i 2012.

- Roger Federer er tidenes beste herrespiller, det er det ingen som helst tvil om, sa imponerte kommentatorer på Eurosport.

Ville dele seieren

Det forrige møtet mellom Federer og Nadal var i Basel i 2015, også da gikk sveitseren av med seieren. Han fikk likevel en revansje for tapet for spanjolen i Australian Open i 2009. Også den kampen gikk til fem sett.

Etter duellen benyttet de to konkurrentene anledningen til å hylle hverandre fra podiet.

- Jeg tror ingen av oss trodde vi skulle spille i finalen mot hverandre i Australian Open da vi møttes for fem-seks måneder siden. Tennis er en tøff sport. Det er ingen uavgjort, men hvis det hadde vært mulig, hadde jeg gledelig delt seieren med Nadal, sa Federer på Eurosport.

- Fortjent

- Gratulerer til Roger og hans team. Det er fantastisk å se hvordan han spiller etter å ha vært ute så lenge. Du har åpenbart jobbet hardt, og jeg er glad på dine vegne, sa Nadal, mens han henvendte seg til rivalen.

- Det var en fantastisk match, og antakeligvis fortjente Roger seieren litt mer enn meg. Jeg føler jeg er tilbake på høyt nivå og skal fortsette å kjempe gjennom hele sesongen.