SKUFFET: Silje Norendal var veldig skuffet etter lørdagens slopestyle-finale.
SKUFFET: Silje Norendal var veldig skuffet etter lørdagens slopestyle-finale. Foto: Glenn C. Pettersen

Fall ødela for Norendal

Silje Norendal (23) måtta ta til takke med en femteplass i X Games-finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Silje Norendal kjørte sterkt i sitt første forsøk i X Games-finalen i slopestyle, men 23-åringen som har vunnet gull i Aspen både i 2014 og 2015, var dessverre ustødig i landingen på det siste hoppet.

Hun leverte cab 900, backside 720 og frontside roedeo 720 på hoppene.

I neste forsøk falt Kongsberg-jenta - og måtte innse at det ikke ble noen medalje med i bagasjen hjem fra Aspen.

– Det er skikkelig kjipt. Hvis det var en ting jeg trodde jeg kanskje kom til å bomme på så var det kanskje det første hoppet. Både første- og andrehoppet er to nye triks for meg, men jeg er bare veldig skuffet akkurat nå, sa Norendal til TV 2 etter finalen.

X Games-debutant Julia Marino tok sitt første X Games-gull, med tidenes første cab dobbelcork 900 i kvinnenes konkurranse.

– Kommer til å gi alt på Hafjell

Med sølv til Jamie Anderson ble det dobbelt amerikansk, mens britiske Katie Ormerod kapret bronsen.

– Det er godt å vite at jeg har triksene inne, men når det er en bra jentefinale så vil man jo være en del av det. Jeg hadde bare lyst til å lande, men sånn skjer. Hvis jeg ser tilbake på det om noen timer, så er det sikkert noen ting som jeg kan ta med meg videre, sa 23-åringen.

For hun lover å slå tilbake i X Games på Hafjell 8. - 11. mars.

– Da skal jeg sende 120 prosent, og der håper jeg absolutt ikke medaljen glipper for meg. Jeg kommer til å gi alt der, avsluttet Norendal - som måtte stå over X Games Oslo i fjor på grunn av et brukket håndledd.

Femteplass på Killi i big air

Lørdag kveld lokal tid kjørte Johanne Killi (19) skijentenes big air-finale, og nivået var som ventet høyt.

Tyske Lisa Zimmermann skrev historie da hun ble den første til å lande en switch dobbelcork 1080 i kvinnenes konkurranse, og tok sitt første X Games-gull.

Stjerneskuddet Kelly Sildaru fra Estland tok sølvet, mens X Games-debutanten Giulia Tanno tok bronsen.

Killi måtte dessverre nøye seg med femteplass, etter å ha blitt stående med switch 720 og frontside 900 mute som sine to tellende triks.

– Det var helt sjukt nivå her i kveld. Du blir selvfølgelig mer og mer stresset når du er så mange kjøre så bra, men prøvde bare å fokusere på det jeg skulle gjøre. Jeg vurderte å prøve 1080 på trening i går, men jeg har hatt så dårlig start på sesongen og lite tid på trening. Så jeg venter med den, sa 19-åringen til TV 2 etter konkurransen.

Dombås-jenta fikk påvist brudd i bekkenet i sommer, og har dermed måttet ta tiden til hjelp i sesongstarten. I Aspen sliter hun med smerter i leggene, men satser på at de holder seg borte under søndagens finale i slopestyle.

Slopestyle-finalen med Killi ser du på TV 2 Sportskanalen, og tv2sumo.no, fra klokken 18.00 søndag!