SPELLEMANN: Disse gutta kan juble etter lørdagens Spellemann-utdeling.
SPELLEMANN: Disse gutta kan juble etter lørdagens Spellemann-utdeling. Foto: Pedersen, Terje

Marcus og Martinus fikk årets Spellemann-pris

Marcus og Martinus (14) ble årets Spellemenn lørdag kveld. – Det er bare syyykt herlig, vi er bare sååå glade, sier tvillingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stjerneduoen Macus og Martinus (14) fikk årets Spellemann-pris lørdag kveld. Guttene var ikke tilstede under prisutdelingen, men fikk utdelt prisen av fjorårets vinner, Kygo, på forhånd.

– Det er en stor ære for oss å motta denne prisen! Vi hadde aldri trodd at vi skulle vinne noen pris. Dette er som en drøm, helt uventet, sier Marcus Gunnarsen i en mail til TV 2.

– Vi er veldig veldig stolte, dette er helt uvirkelig. Ett av de aller største øyeblikkene i livet vårt. Det er bare syyykt herlig, vi er bare sååå glade, sier tvillingbroren Martinus.

Guttene takker også foreldrene sine, teamet de har rundt seg og plateselskapet.

– Den største takken går til ALLE våre fantastiske fans, uten dere hadde dette ikke vært mulig! Vi har verdens beste fans, vi elsker dere! skriver de.

Skrev bok om artistlivet

Tvillingparet, som først ble kjent gjennom MGP jr., har gjort internasjonal suksess, og blant annet skapt kaos og fans-hysteri i Sverige. De to er for tiden aktuelle med en kinofilm om sitt eget liv, og ga i høst ut bok om artistlivet.

Der fortalte de blant annet om hvordan livet som popstjerner ikke bare har vært enkelt.

«Folk var misunnelige på at vi fikk være så mye borte og fikk så mye oppmerksomhet. Det var mest i starten, for nå skjønner nok de fleste litt mer av greia», skriver brødrene fra Trofors i Nordland.

STRÅLTE: Astrid S i gullkjole og med strålende smil under lørdagens Spellemann-utdeling. FOTO: Audun Braastad / NTB scanpix
STRÅLTE: Astrid S i gullkjole og med strålende smil under lørdagens Spellemann-utdeling. FOTO: Audun Braastad / NTB scanpix

Guttene var også nominert til Spellemann-pris i fjor, da som årets nykommer, popgruppe og årets låt. I helgen er tvillingene i Finland i forbindelse med et musikkarrangement, skriver de på sin Instagram.

Astrid S ble nykommer

Popkometen Astrid S (20) fikk prisen for årets nykommer under lørdagens utdeling.

– Jeg blir så sykt glad. Det er min første Spellemannpris og det er helt surrealistisk for meg, sa Astrid S da hun mottok prisen.

Allerede i 2015 vant Astrid Smeplass prisen for årets nykommer på P3 Gull.

Heller ikke tilstede

Stjerneskuddet Alan Walker fikk Spellemann for årets låt, for hiten «Faded», men heller ikke han var tilstede under utdelingen, på grunn av jobboppdrag i Mexico. Derfor var det Walkers mor og søster som tok i mot prisen.

– Gratulerer Alan! Hvorfor er du i Mexico når du kan være her? Det er mye bedre her, sa moren.

Se alle vinnerne her:


Årets Album:

Karpe Diem – «Heisann Montebello»

Årets Musikkvideo:
Aurora, regissører Arni & Kinski – «I Went Too Far»

Årets Produsent:
Cashmere Cat

Årets tekstforfatter:
Cezinando – «Barn av Europa»

Årets Nykommer og Gramostipend:
Astrid S

TONOs Komponistpris:
Gjermund Larsen Trio – «Salmeklang»

Årets Låt:
Alan Walker – «Faded»

Årets Spellemann:
Marcus og Martinus

Hedersprisen:
Arve Tellefsen