GODE VENNER: Til tross for aldersforskjellen, har Norma og Chris blitt svært gode venner
GODE VENNER: Til tross for aldersforskjellen, har Norma og Chris blitt svært gode venner Foto: PRIVAT/INSTAGRAM@CHRIS SALVATORE

Norma (89) var syk og ensom – så gjorde naboen noe helt enestående

Et helt spesielt samboerskap har fått stor oppmerksomhet i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For rundt fem år siden flyttet skuespilleren Chris Salvatore (31) inn i en leilighet West Hollywood i California. Han la raskt merke til sin eldre nabo, Norma Cook (89), og bestemte seg etter noen måneder for å banke på hos henne.

– Hun tilbydde meg et glass champagne, hennes favoritt, og så satte vi oss bare ned og pratet, forteller Salvatore til Today Show.

Naboene har siden den gang møttes jevnlig for å drikke vin, gå i matbutikken, se på tv og skravle. På Instagram deler Chris opplevelser de har sammen.

Gjennom årene har de to utviklet et svært nært og spesielt bånd.

– Hun kaller meg for barnebarnet hun aldri fikk, sier Salvatore.

Cook har verken barn eller andre nære slektninger.

Kreftsyk

Men for noen uker siden havnet Norma på sykehus, fordi hun ikke klarte seg hjemme lenger. 89-åringen har leukemi, og legene trodde ikke hun ville overleve jula.

89-åringen kjempet seg imidlertid tilbake, og fikk lov av legene til å reise hjem på én betingelse: At hun hadde noen som kunne pleie henne 24 timer i døgnet.

Da kom naboen og bestevennen med et utrolig forslag: Chris ba Norma flytte inn hos ham.

Å betale for hjemmepleiere var nemlig noe Norma ikke ville hatt råd til dersom hun samtidig måtte betale husleien sin. Og Norma takket gladelig ja til tilbudet.

– Det er min plikt

Salvatore forteller at han ikke nølte med å la den 89 år gamle naboen flytte inn hos ham.

– Normas siste ønske er å bli værende i hjemlige omgivelser sammen med katten Hermes, mens hun forbereder seg på døden. Vi har vært der for hverandre gjennom de siste årene, og jeg føler det er min plikt å sørge for at hennes siste tid blir slik hun ønsker, sier han.

Siden han jobber mye hjemmefra, er han som regel hjemme for å ta seg av sin gode venn og nabo.

Cook har bodd i leilighetskomplekset i rundt 30 år, og ville gjerne tilbringe den siste tiden av livet sitt der. Salvatore mener det er skjebnen at de to nå har endt opp som samboere.

– At hun flyttet inn ... Det føles som om det var meningen at det skulle skje hele tiden. Det er virkelig godt å være der for henne, sier han.

In this moment, time stands as still as it can be #myneighbornorma please send 🙏🏻

En video publisert av Chris Salvatore (@chrissalvatore)

Sipping wine and cracking jokes at 89 ❤️ #myneighbornorma

Et bilde publisert av Chris Salvatore (@chrissalvatore)