President Donald Trump snakket i telefonen med russlands president Vladimir Putin. REUTERS/Jonathan Ernst
President Donald Trump snakket i telefonen med russlands president Vladimir Putin. REUTERS/Jonathan Ernst Foto: Jonathan Ernst

Her snakker president Trump med Putin for aller første gang

Trump og Putin vil samarbeide for å knuse IS, ifølge Kreml.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

President Donald Trump og President Vladimir Putin snakket sammen på telefon lørdag.

Kreml melder lørdag kveld at de to presidentene er enig om å utvikle forholdet, og se på hverandre som likeveldige, melder AFP.

Begge parter vektla betydningen av å gjenopprette økonomiske bånd, men de nevnte ikke noe om å fjerne de amerikanske sanksjonene mot Russland, ifølge Reuters.

De har også snakket om kampen mot terrorisme, og er enig om at de trenger en «ekte koordinering» i kampen mot Islamsk Stat (IS) i Syria.

I tillegg til å drøfte kampen mot IS i Syria, diskuterte de også situasjonen i Ukraina. De avtalte også å finne en dato for et amerikansk-russisk toppmøte.

Det hvite hus har ikke kommentert innholdet i samtalen ennå.

Trumps pressetalsmann Sean Spicer skrev i 18-tiden norsk tid på Twitter at de to presidentene snakket sammen. Han la også ut bilde av Trump med telefonrøret i hånden, angivelig snakkende med Putin.

Det var første gang de to snakket sammen etter at Trump ble innsatt som president.

Trump har lovet å bedre forholdet til Russland, og har tidligere snakket varmt om sin russiske kollega. Under en pressekonferanse fredag var han imidlertid noe mer tilbakeholden.

– Jeg kjenner ikke mannen. Jeg håper at vi får et fantastisk forhold, det er mulig, men det er også mulig at vi ikke får det, sa Trump da.

Trump skulle etter planen snakke med fem stats- og regjeringssjefer på telefon lørdag. Han begynte med Japans statsminister Shinzo Abe. Heller ikke fra denne samtalen har det kommet noe særlig informasjon, men både japanske og amerikanske myndigheter bekrefter at Abe kommer til Det hvite hus for å møte Trump 10. februar. (©NTB/TV 2)