NEKTET: I stedet for å gå på toalettet, måtte den unge jenta tisse i en bøtte.
NEKTET: I stedet for å gå på toalettet, måtte den unge jenta tisse i en bøtte. Foto: Jeff ChiuAP

14-åring måtte tisse i bøtte – får ti millioner i erstatning

Fordi det var midt i en time, nektet læreren den 14 år gamle jenta å gå på do og ga henne heller en bøtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En nå 19 år gammel jente fra San Diego i USA er tilkjent mer enn ti millioner norske kroner etter en hendelse som skjedde da hun var 14 år, skriver CBS News.

Jenta var elev ved Patrick Henry High School i 2012 da hun satt i en 25 minutter lang skoletime. Underveis i timen måtte jenta på do, noe hun ikke fikk lov til av læreren.

I stedet fikk hun en bøtte av læreren, med beskjed om å tisse i den, i et rom tilknyttet klasserommet. Urinen skulle hun deretter helle ut i en vask.

Saksøkte skolen

I etterkant av hendelsen forklarer 19-åringen at hun ble mobbet på skolen, at det gikk rykter om henne og at hun ble svært deprimert. Jenta måtte bytte skole to ganger i etterkant av den pinlige episoden.

Hun bestemte seg etter hvert for å saksøke den videregående skolen. Forrige uke gikk saken for retten.

– Noe slikt skulle aldri ha skjedd med en 14 år gammel jente som akkurat hadde begynt på videregående. Hun fortalte juryen den svært pinlige historien, og hvordan dette har påvirket og fortsatt påvirker livet hennes, sa hennes advokat Brian Watkins, ifølge San Diego Union-Tribune.

Skolen ble i retten dømt til å betale 1,25 millioner dollar, rundt 10 millioner norske kroner.

Trodde det var regelbrudd

I retten forklarte skolen at læreren som nektet jenta å gå på do, trodde det var i mot skolens reglement. De er svært skuffet over dommen, og hevder at det aldri var lærerens intensjon å ydmyke skoleeleven.

– Vi er selvsagt skuffet og vil de neste ukene vurdere om vi skal anke dommen, sier de i en uttalelse.

Skolen understreket at reglene om å ikke gå på do var blitt tolket for strengt av læreren, som ble sagt opp etter hendelsen.