Foto: AP

Trump strammer inn mot flyktninger og migranter:

Malala: – Mitt hjerte er knust

Nobelprisvinner Malala Yousafzai sier hennes «hjerte er knust» over Donald Trumps nye og hardere tiltak mot flyktninger og migranter. Facebook-sjef Mark Zuckerberg er bekymret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Formålet med tiltakene er ifølge den amerikanske presidenten å holde islamistiske terrorister ute av landet.

– Mitt hjerte er knust over at Donald Trump i dag lukker døren for barn, mødre og fedre som flykter fra vold og krig, sier den 19 år gamle pakistanske studentaktivisten Malala Yousafzai.

– Ikke snu ryggen til verden

Presidentordren Trump signerte fredag har tittelen «Beskyttelse av landet mot at utenlandske terrorister kommer inn i USA».

Blant annet stenges syriske flyktninger ute og USAs program for bosetting av flyktninger blir stanset i inntil 120 dager, fram til nye regler for å vurdere flyktninger er kommet på plass.

– I denne usikre og urolige tiden, ber jeg president Trump om å ikke snu ryggen til verdens mest forsvarsløse barn og familier, sier Malala i en pressemelding sendt ut kort tid etter at Trump signerte presidentordren.

19-åringen ble verdenskjent da hun i 2012 ble skutt i hodet av Taliban etter å ha blogget om utdanning for jenter i hjemlandet Pakistan. I 2014 fikk hun Nobels fredspris sammen med indiske Kailash Satyarthi.

Møter motstand

Trump har i sin første uke som USAs nye president fått mye motbør for sine utspill. Blant annet har flere NASA-forskere gjort klimaopprør mot ham, og etablert alternative kontoer i sosiale medier.

Donald Trump har kalt global oppvarming oppspinn som kineserne har funnet på.

Denne uken kalte han seg selv en miljøverner, men sa også at reguleringene har gått altfor langt.

Han ga også klarsignal for å sette i gang arbeidet med to kontroversielle oljerørledninger: Keystone XL og Dakota Access-prosjektene.

LES MER: Slik mener ekspertene Trumps første uke har vært.

(©NTB/TV 2)