Grufull utfor-skade:  – Uhyggelig

Kjetil Jansrud tok andreplassen i utforen i Garmisch, men rennet var preget av mange fall og en grufull skade.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjetil Jansrud skuffet stort med en 36. plass i Kitzbühel forrige helg.

Men han fikk en skikkelig oppreisning i Garmisch-Partenkirchen. Fra startnummer 7 kjørte han ned til ledelse, til tross for en svak avslutning.

Og det var avslutningen hans som skulle koste ham seieren.

For amerikanske Travis Ganong hadde en formidabel avslutning av sitt renn og kom i mål 38 hundredeler før Jansrud.

– Resultatmessig var det ok for meg. Jeg kjørte veldig bra helt til den siste halvdelen. Målet var som alltid å vinne, men etter en trøblete Kitzbühel-helg var det godt å være med i toppen igjen. Jeg er i god form og det lover godt for VM, sier Jansrud til TV 2.

Ganong vant, mens Peter Fill ble nummer tre. Her er resultatlisten.

Grufull skade

Rennet ble skjemmet av flere stygge fall og derfor mange utsettelser. Først fikk det en pause da amerikaneren Steven Nyman falt stygt. Han mistet kontrollen i svevet etter et hopp og landet stygt. Han ble flydd til sykehus med helikopter.

Verst gikk det utover franske Valentin Giraud-Moine (25), som hadde store smerter etter et fall ikke langt før mål. Bildene viser at han sannsynligvis har pådratt seg en grufull kneskade og/eller benbrudd. Også han ble fraktet bort i helikopter. Se hendelsen øverst i artikkelen.

Fredag kveld meldte L'Equipe at franskmannen hadde brukket begge beina i fallet.

Tilsammen elleve utøvere kjørte ut. En tragedie rammet utforløypen 29. januar 1994. Da krasjet Ulrike Maier (26) og døde av skadene.

– Det ble en fryktelig tøff dag for mange. Det var overraskende at det gikk så fort. Hoppene gikk veldig mye lengre enn ventet. Det ble mye nervøsitet i kjøringen. Kilde gjorde et forsøk og krasjet i porten, og vi fikk se noen fryktelig stygge krasj. Det var ingen gøy dag, sa Jansrud til TV 2.

– Det ble mye mer krevende og urolig. Kombinasjonen av litt flatt lys og lange hopp, spesielt fra Eishang og ned, gjør det hele veldig vanskelig. Uhyggelig. Du blir minnet om hvor farlig utfor er, sier 31-åringen, som mener arrangøren må jobbe med løypen til lørdag.

Til tross for det gode resultatet var Jansrud svært avmålt i intervjuet med TV 2 etter løpet, og rettet kritikk mot arrangøren.

– Vi dro strikken for langt igjen. I dag ble det for voldsomt. Det var for høy fart og det ble for vanskelig, sier Jansrud.

Lite stemte for Kilde

Aleksander Aamodt Kilde var kanskje den største forhåndsfavoritten.

Han tok sin første verdenscupseier da han vant i Garmisch-Partenkirchen i fjor, og var et sekund raskere enn andremann på torsdagens trening.

Men han fikk lite til å stemme, og bommet totalt og kjørte gjennom en port.

For Ganong var det hans andre verdenscupseier. Den forrige kom 28. desember 2014 i Santa Catarina.

I likhet med Jansrud så fikk heller ikke Ganong det til i Kitzbühel. Han endte på en 29. plass.

Denne sesongen har han ikke vært bedre enn sjuendeplassen i Val Gardena rett før jul.

Lik TV 2 Sporten på Facebook