Tilhengeren som ble rygget inn i flyet veier tre tonn og inneholder en røntgenmaskin. 
Tilhengeren som ble rygget inn i flyet veier tre tonn og inneholder en røntgenmaskin.  Foto: Den danske Havarikommisjonen

Løpsk røntgenmaskin dundret inn i fly på Kastrup

Passasjerene var i ferd med å gå om bord da en tre tonn tung røntgenmaskin dundret rett inn i flyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ulykken som skjedde 16. desember 2016 På Kastrup flyplass i København er ferdig gransket i den danske Havarikommisjonen.

Smadret i fly under boarding

En passasjer ble lettere skadet, men flyet fikk omfattende skader etter at en tilhenger med røntgenmaskin trillet rett inn i skroget på flyet «Knut Viking» og foråsaket et digert hull.

Ulykken skjedde mens passasjerene var i ferd med å gå om bord. Fem passasjerer og fire besetningsmedlemmer fikk sjokk da den blytunge hengeren smadret inn i flyet i 40 kilometer i timen, skriver Ekstrabladet.

Erfaren sjåfør

Flyet ble gjort klart til avreise mot Litauen da ulykken skjedde. Det var en erfaren sjåfør som skulle kjøre hengeren, som inneholder en røntgenmaskin. fra en del av flyplassen til en annen.

Sjåføren fikk problemer med girkassen på trekktraktoren, og måtte hente en reservemaskin. Da glemte han å feste en sikkerhetswire som skulle ha forhindret hengeren i å trille hvis den hoppet av kroken på hengerfeste.

Han la ikke merke til at hengeren hoppet av hengerfestet før han hørte et voldsomt brak og så hengeren stå plantet inn i flyet.

Havarikommisjonen har konkludert at traktorsjåføren ikke overholdt trafikkloven som sier at en fører har plikt til å sikre at en trailer er forsvarlig koblet til kjøretøyet.