Ser du Audi Sport logoen på det sorte panelet? Det er blitt gjort med den nye teknikken. 
Ser du Audi Sport logoen på det sorte panelet? Det er blitt gjort med den nye teknikken. 

Nå kan du tatovere bilen din

Audi har tatt patent på ny teknologi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skjer stadig nyvinninger i bilverdenen. Nå har Audi tatt patent på en måte å påføre motiver og skrift på en overflate, etter at den er lakkert.

Dette betyr at man ikke trenger å være redd for at klistremerket man ellers ville påført får luftbobler, eller ikke blir vanntett.

I tillegg gjør den nye teknikken at motivet man får på bilen vil se mye bedre ut på alle mulige måter, enn via dekaler eller folie.

Prosessen er som følger: Audi lager en sjablong med det motivet eller den skriften man ønsker, og legger den så over det stedet der kunden ønsker det plassert. Så blåser man et spesielt pulver mot stedet, akkurat som når man sandblåser noe.

Dette gjør at overflaten med klarlakk som man har sprayet med pulveret blir røffere enn den øvrige klarlakken, og man får et matt område med en dybde på noen få tusen millimeter (mindre enn bredden av et menneskehår) mindre enn den øvrige lakken.

Slik skal bilen redde hørselen din

Til tatovering å være, ganske så beskjeden, men det blir nok voldsommere saker å se etterhvert. 
Til tatovering å være, ganske så beskjeden, men det blir nok voldsommere saker å se etterhvert. 

Dermed har man laget et permanent avtrykk ned i lakken på bilen, akkurat som en nål trenger bittelitt ned i huden under tatovering på et menneske. Til forskjell fra en dekal/klistremerke/folie, trenger man ikke være bekymret for at det slites bort.

Kan lage alle typer

–Denne metoden for å gjøre motiv delvis matte er et utmerket eksempel på fleksibiliteten i vår produksjon. Å være istand til å utføre individuelle ønsker i normal serieproduksjon er et av våre mål i vår fabrikk, sier Prof. Dr. Hubert Waltl, fra Audi AG.

Nå har millionbilen blitt billig

Audi sier de kan lage alle typer "tatoveringer" opp til 1x1 meter i størrelse, så lenge de ikke bryter opphavsrett-lover. Regn også med at diverse støtende eller vulgære budskap ikke blir godtatt, ei heller altfor grafiske motiv.

En annen fin ting med teknikken er at den kan påføres når som helst i en bils livssyklus. Det betyr at du kan valse inn med din Audi 80 fra nittitallet, og få en nittitalls tribal-tatovering på panseret på den. Foreløpig er den nye teknikken kun tilgjengelig på de sorte sidepanelene på Audi R8, men vil snart bli tilgjengelig på flere modeller gjennom Exclusive-programmet til konsernet.

Denne lille saken kan redde deg ut av knipa