Fra dette operasjonsrommet har politiet i Møre og Romsdal avdekket flere nye overgrepssaker. Til venstre i bildet er fungerende påtalesjef Yngve Skovly.
Fra dette operasjonsrommet har politiet i Møre og Romsdal avdekket flere nye overgrepssaker. Til venstre i bildet er fungerende påtalesjef Yngve Skovly. Foto: Arne Rovick/TV 2

Ny nettovergrepssak: – Overgrep er allerede stoppet

Politiet i Møre og Romsdal har avdekket fire nye overgrepssaker under massiv etterforskning av overgrepsnettverk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige onsdag ble en mann pågrepet i Møre og Romsdal, siktet for å ha voldtatt et barn under 14 år i familien til den siktede mannen.

Ifølge politiet skjedde pågripelsen som et resultat av målrettet arbeid rettet mot nettverk som laster ned samt distribuerer bilder og video av barn i en seksuell sammenheng.

Ti etterforskere i to måneder

Fredag opplyser fungerende påtalesjef i Møre og Romsdal politidistrikt, Yngve Skovly, til TV 2 at de har avdekket totalt fire saker.

– Ti etterforskere har jobbet på heltid med dette. Fire saker er avdekket så langt, og én person er pågrepet og siktet i Møre og Romsdal, sier Skovly.

Det er to måneder siden etterforskningen startet. Siden da har politiet fulgt digitale spor, i jakten på overgriperne.

– Vi må være der overgrepene skjer, ute på nettet sier politiadvokat Julie Ulstein i Møre og Romsdal politidistrikt.

– Har allerede stoppet overgrep

Etterforskningen har ifølge Ulstein avdekket overgrep mot barn og besittelse av overgrepsbilder av barn.

De tre andre sakene er oversendt andre politidistrikt for etterforskning.

– Vi har allerede stoppet overgrep, sier Skovly.

Mannen som er siktet for å ha voldtatt et barn i nær familie ble varetektsfengslet i fire uker. Han er også siktet for nedlasting av materiale som viser seksuelle overgrep mot barn, samt aktivitet på nettsider med pedofilt innhold, opplyser politiet.

Politiet har gjort beslag av datatutstyr og harddisker hos mannen. Han har erkjent alle erkjent alle forhold i siktelsen.