Sarpsborg  20161015.
Eliteserien fotball 2016: Sarpsborg-Rosenborg. Rosenborgs Christian Gytkjær feirer utligningen til 2-2 under eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Rosenborg på Sarpsborg stadion.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Sarpsborg 20161015. Eliteserien fotball 2016: Sarpsborg-Rosenborg. Rosenborgs Christian Gytkjær feirer utligningen til 2-2 under eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Rosenborg på Sarpsborg stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Nesvold, Jon Olav

Gytkjær solgt til tysk klubb

Rosenborg gir slipp på toppscoreren etter bare én sesong.

Christian Gytkjær ble en kortvarig glede for Rosenborg. Nå er det bekreftet at den danske spissen er solgt til 1860 München for en pris som ifølge Ekstrabladet angivelig skal ligge på rundt 20 millioner kroner.

Den tyske klubben bekrefter overgangen på sin Twitter-konto.

– En sjanse jeg umulig kunne si nei til. 1860 München er en sovende gigant i tysk fotball, en klubb med en stolt historie, betydelige ressurser og et enormt uforløst potensial, sier Gytkjær til TV 2.

Som danske har Christian Gytkjær vokst opp med et tett forhold til tysk fotball, og han betrakter 2. Bundesliga som et spennende utstillingsvindu.

– 1860 München har ny trener, ny sportssjef og store ambisjoner. Jeg synes det er smigrende at de vil ha meg, en kjempespennende utfordring og en veldig motiverende oppgave å ta fatt på, sier angriperen.

Etter suksessen i FK Haugesund og Rosenborg fikk Christian Gytkjær sin debut på Danmarks landslag i Tsjekkia for to måneder siden.

Men det ble bare én sesong i Rosenborg-drakten for 26-åringen, som ble toppscorer i Tippeligaen med 19-scoringer på 28 kamper.

I sin ene sesong med RBK ble Gytkjær både serie- og cupmester. Spissen fra Roskilde kom til trønderne etter tre år i FK Haugesund.

Gytkjærs nye klubb ligger på 13. plass i 2. Bundesliga.