Vesle Eddie på 16 måneder pådro seg kraftige brannskader etter at en barnehageansatt veltet en kopp te over ham. Moren bærer ikke nag til barnehagen, men ønsker å dele saken for advare andre.
Vesle Eddie på 16 måneder pådro seg kraftige brannskader etter at en barnehageansatt veltet en kopp te over ham. Moren bærer ikke nag til barnehagen, men ønsker å dele saken for advare andre. Foto: Lisa Åkerblom

Lisa advarer etter sønnens stygge ulykke i barnehagen

Den lille gutten fikk en varm tekopp over seg i barnehagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sårene og blemmene etter ulykken 5. januar har grodd, men lyserøde merker flere steder på kroppen vitner om det som har skjedd.

Eddie på 16 måneder var i barnehagen da ulykken skjedde. En ansatt nøt en kopp med varm te, da hun ble nødt til å hjelpe et av barna i barnehagen.

Det ble skjebnesvangert.

Dessverre fant nysgjerrige Eddie det for godt til å benytte anledningen til å sjekke hva som egentlig befant seg oppi koppen.

En annen ansatt så hva som var i ferd med å skje, men nådde ikke frem i tide.

Dermed fikk Eddie den glovarme drikken over seg.

Slik så Eddie ut noen dager ut i behandlingen.
Slik så Eddie ut noen dager ut i behandlingen.

Skrekkslagen

Mamma Lisa Åkerblom (24) var på jobb da hun fikk en oppringning på telefonen som hun aldri vil glemme. Hun styrtet av sted, og bare ti minutter senere ble hun møtt av et grufullt syn i barnehagen.

– Jeg var helt skrekkslagen. Eddie gråt og skalv og var rød i ansiktet, på brystet og på ryggen. Han ville at jeg skulle ta ham opp og holde ham, men jeg ville ikke gjøre det med tanke på brannskadene, forteller Åkerblom til TV 2.

Gutten ble deretter hastet til sykehus, men fikk ikke smertestillende morfin før han ankom sykehuset i Ystad. Der viste det seg imidlertid at skadene var så alvorlige at han måtte sendes videre til behandling ved sykehuset i Malmö

– Vi måtte tilbringe en uke på sykehus i Malmö med masse kontroller. Vi brukte sølvplaster og smurte ansiktet hans med vaselin flere ganger om dagen. I dag er han fin i ansiktet og begynner å bli bedre på kroppen. Det blir bedre og bedre, sier en lettet mor til TV 2.

Gutten ble også behandlet med saltbad og antibiotika.

Les også: Hva gjør du hvis du mister kaffekoppen på barnet ditt?

MYE BEDRE: Dette bildet viser at Eddie nå er kvitt sårene i ansiktet.
MYE BEDRE: Dette bildet viser at Eddie nå er kvitt sårene i ansiktet. Foto: Privat

Bærer ikke nag

Nå er Eddie snart bra nok til å begynne i barnehagen igjen, og mamma har ingen betenkeligheter med å levere fra seg gutten sin til barnehagen der den ulykksalige hendelsen skjedde.

– Barnehagen har virkelig lagt alle kortene på bordet og innrømmet at det var deres feil. Verken varmt vann eller tevann skulle stått framme. Nå har de innført nye rutiner som man går igjennom sammen med hver og en ansatt, sier hun til Expressen.

Hun forteller at hun ikke bærer noe nag til den barnehageansatte som gikk fra tekoppen.

– Det kunne jo skjedd hvem som helst. Jeg er ikke sint, understreker hun.

Etter å ha fått episoden litt på avstand bestemte Lisa Åkerblom for å dele historien om ulykken for å rette søkelyset på hvor farlig det kan være å nyte varm drikke med barn i nærheten.

Flere medier har omtalt saken, blant andre Expressen, Ystad Allehanda og P4.