PROFILERT: Arfan Bhatti, her under en apell ved en demonstrasjon utenfor Stortinget i 2012.
PROFILERT: Arfan Bhatti, her under en apell ved en demonstrasjon utenfor Stortinget i 2012. Foto: NTB scanpix/Håkon Mosvold Larsen.

Opprettholder voldsdom mot Arfan Bhatti

Borgarting lagmannsrett avviser at det skjedde saksbehandlingsfeil i saken der den kjente islamisten ble dømt for vold mot kona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det fremgår i domsslutningen fra Borgarting lagmannsrett torsdag.

Oslo tingrett dømte Bhatti til 14 dager i fengsel for å ha dyttet eller kastet sin 30 år gamle kone mot en sengekant slik at hun fikk store smerter sommeren 2015.

Kvinnen ringte først inn til AMK-sentralen med tydelig store smerter og pusteproblemer og ba om hjelp. I samtalen kom det fram at ektemannen hadde dyttet henne. Kort tid etter ringte hun opp igjen to ganger og sa hun følte seg bedre og ikke trengte hjelp. Dette festet ikke politiet lit til, og tok ut siktelse og etter hvert tiltale, på eget initiativ.

Både kona og Bhatti har nektet for at noe straffbart har skjedd. Sentralt i anken til Bhatti stod spørsmålet om politiet har brukt lovlige metoder for å innhente samtaleloggene fra AMK.

Kvinnen skal først ha skrevet under på at samtalen kunne brukes som bevis, men senere trukket denne tillatelsen.

Ifølge Lagmanssretten var det likevel ikke en saksbehandlingsfeil at lydloggen ble tillatt ført som bevis under tingrettens behandling av saken.

Etter lagmannsrettens skjønn forelå det et gyldig og informert samtykke fra fornærmede om opphevelse av taushetsplikt, og dette samtykket omfattet innhenting av lydloggen.

Bhatti har gjennom ni dager i varetekt etter pågripelsen sonet straffen.