Med disse skiene kan du kaste den hatede klistersmørningen

Du kan få opp til to ekstra skiturer i uken fordi du slipper å bruke tid på å smøre skiene, mener ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er du glad i å gå på ski, men hater å smøre dem har du sannsynligvis allerede hørt om felleski. Langrennsski med integrerte feller har tatt mange med storm det siste året.

– De smørefrie skiene har en felle som gjør at du bare kan spenne på deg skiene og skli ut i løypene, sier selger Bjørn Ivar Ekberg ved Oslo Sportslager.

Fungerer på alle typer føre
Skiene har godt feste på de fleste typer føre og det beste av alt: man slipper å smøre skiene.

– I en hektisk hverdag kan man få en til to skitreninger ekstra i uka ved å slippe å smøre, sier Ekberg.

Populære ski: Selger Bjørn Ivar Ekberg ved Oslo sportslager viser hva som skiller felleskien fra de andre skiene. Foto: Colourbox.
Populære ski: Selger Bjørn Ivar Ekberg ved Oslo sportslager viser hva som skiller felleskien fra de andre skiene. Foto: Colourbox.

Men fungerer de like bra på alt slags føre og er det for alle skigåere?

– Det er en smørefri ski og da skal den i utgangspunktet fungere på alle typer føre, men er det isete eller veldig kaldt blir det mye friksjon i snøen og da får man litt dårligere feste, sier Ekberg.

Kan brukes av alle
Skiene bruker også av de som går mye på ski. Mange har kanskje fått med seg at FredagsBirken i fjor ble vunnet på slike ski.

– Det finnes både felleski for racing, mosjonisten og til de som bare går noen turer i året. De aller fleste skimerker produserer nå denne typen, forteller Ekberg.

Hvor lenge holder fellene?

– Det kommer litt an på snøtypen. Er det mye skrensing og grovkornet snø vil de bli fortere slitt. Vi antar de holder 100 til 200 mil. Fellene kan lett byttes ut, sier selgeren.

Få gode tips ved å se på innslaget fra God morgen Norge i videovinduet øverst i artikkelen.