Politiet fikk tips om vinglete kjøring og klarte til slutt å få stoppet bilisten. De mistenkte promillekjøring,men forklaringen var en annen. Illustrasjonsbilde.
Politiet fikk tips om vinglete kjøring og klarte til slutt å få stoppet bilisten. De mistenkte promillekjøring,men forklaringen var en annen. Illustrasjonsbilde. Foto: Scanpix

Stoppet for vinglete kjøring – forklaringen var rimelig spesiell...

– Vi mistenkte promillekjøring, men han blåste til 0,0 i promille.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet mottok onsdag kveld tips om en bil som kjørte i den nordgående retningen på E6 mellom Jessheim og Kløfta som skulle ha vinglet og kjørt sakte. Det skriver rb.no

– En patrulje ble sendt ut og det det stemte at den vinglet ganske mye. Farten var også lav da han kjørte i rundt 80 km/t, sier operasjonsleder Patrick Solberg i Øst politidistrikt.

Politiet forsøkte å stanse sjåføren, men det hjalp ikke. Til slutt klarte politipatruljen likevel å få bilen til å stanse på siden av veien.

Fikk kjøre videre

– Vi mistenkte promillekjøring, men han blåste til 0,0 i promille og vi utførte også en tegn og symptom-test uten å gjøre noen feil.

Mannen viste seg dermed ikke å være ruset, men hadde en ganske uvanlig forklaring på hvorfor han kjørte som han gjorde.

– Han fortalte rett og slett at han var en dårlig sjåfør og at han ikke var kjent med bilen. På E6 var det også en del tåke og det var derfor han kjørte såpass sakte.

Mannen fikk derfor lov til å kjøre videre, men fikk en irettesettelse av politiet før han dro av sted.

– Han fikk beskjed om at hvis han ser en bil som blinker med blått lys så må han enten slippe oss forbi eller stoppe. Du ser det ganske raskt hvis politiet forsøker å stanse deg, påpeker Solberg.

Flere bil og motorsaker fra rb.no finner du her:

Les også: Her er Norges morsomste skademeldinger